A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent - F1VILÁG.HU

A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent

HIRDETÉS
Nem tart dr. Helmut Marko attól, hogy Max Verstappen elveszíti a világbajnoki címet idén Lando Norrisszal szemben — sőt, reménykedik abban is, hogy képesek lesznek visszakapaszkodni a McLarenre a konstruktőri versenyben.

Verstappen előnye 52 pontra csökkent az egyéni tabellán Norrisszal szemben — ez pedig jobbára a Red Bull gyenge formájának, valamint a McLaren remek teljesítményének köszönhető. Az energiaital-gyárosok természetesen gőzerővel dolgoznak azon, hogy megoldják az RB20-as versenyautóval kapcsolatos problémákat, így a soron következő versenyhétvégére több fejlesztéssel is érkeznek majd.

Helmut Marko azt reméli, az újításoknak köszönhetően Verstappen egy olyan autót kap majd, mellyel erős teljesítményt tud nyújtani a hajrában.

„Egyértelmű, hogy nálunk egyfajta felfelé ívelő trend figyelhető meg. Azonban be kell vallanom, ugyanazokkal a problémákkal küzdöttünk, mint a Ferrari és a Mercedes: egyszer működik az autó, majd nem, és nem tudjuk, miért” — mondta a Red Bull tanácsadója az OE24 kérdésére. „A McLaren viszont folyamatosan gyors. Azonban talán túl sokáig vártak azzal, hogy egyértelműen Norris mellé álljanak. Így Norris még mindig messze van Max mögött, akinek most remélhetőleg olyan autót adhatunk, amelyben jobban megbízik. A technikusaink új alkatrészekkel készülnek, és optimisták.

Egy korábbi interjújára visszautalva, melyben kijelentette, Verstappen újra világbajnok lesz, Marko kifejtette: „…mert mentálisan és vezetési szempontból ő a legjobb. Norrisnak vannak rajtproblémái, és fejben sem ő a legerősebb. Ráadásul a nyomás egyre nagyobb lesz minden versennyel, mert valójában minden alkalommal nyernie kell, hogy behozza a lemaradását.”

„Maxnak sokkal könnyebb a címvédés. Most jön két pálya, Austin és egy héttel később Mexikó, amelyek nagyon jól fekszenek neki.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Amerikában vendégeskedik, ahol az évad negyedik sprintfutamos hétvégéjét rendezik. Marko azt mondja, nagyon fontos, hogy Austinban a lehető legjobb formában kezdjenek.

„Már az első szabadedzésen jól kell beállítanunk az autót, ami az utóbbi versenyeken nem volt az erősségünk. Ha Max újra elkezd nyerni, akkor Checo (Perez) is az élre kerülhet, és akkor visszatérünk a konstruktőri világbajnoki címért folyó versenybe is, amelyet jelenleg a McLaren 41 pontos előnnyel vezet.”

Arra a kérdésre, hogy összehasonlítható-e a jelenlegi helyzet a 2009-es évvel, amikor Jenson Button minden versennyel egyre többet veszített előnyéből, de Sebastian Vettelnek a Red Bull-lal épphogy nem sikerült megszereznie a címet, Marko kifejtette: „Igen, össze lehet hasonlítani.”

„Akkoriban csapatként még nem voltunk elég érettek ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Hasonló a helyzet most a McLarennel, bár jelenleg nekik van a legjobb autójuk, és Norris és Piastri egy nagyon erős párost alkotnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen nemigen fogja megúszni újabb rajtbüntetés nélkül
Verstappen: Piastri túl jó ahhoz, hogy másodhegedűs legyen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!