A rossz ülés miatt tört el Piastri bordája - F1VILÁG.HU

A rossz ülés miatt tört el Piastri bordája

HIRDETÉS
A nem megfelelő ülése miatt szenvedett bordatörést a 2024-es Forma-1-es idény első felében Oscar Piastri.
Oscar Piastri, McLaren F1 Team

Ahogyan arról még a nyári szünetben lapunk is beszámolt, a McLaren ifjú versenyzője törött bordával szerezte meg első futamgyőzelmét a Hungaroringen — erről közösségi oldalán rántotta le a leplet. Piastri akkor többet nem árult el sérüléséről, a Holland Nagydíj helyszínén, Zandvoortban azonban újságírói kérdésre elárulta, pontosan hogyan is keletkezett az. Az ifjú ausztrál elárulta, a bordatörés a rossz ülése miatt keletkezhetett.

„Az év elején elkészíted az ülést, és néha egy kicsit elrontod” – mondta a McLaren versenyzője „Van, hogy egyes pályákon ez nem jelentkezik, de úgy gondolom, hogy amikor Barcelonába, Ausztriába és Silverstone-ba, három elég kemény pályára mentünk, ez már megmutatkozott.”

„Szóval csak egy kis nyomáspont volt, ami végül feladta. De most már minden rendben van, kicseréltük az ülést, és gyakorlatilag azonnal meg is javítottuk. Szóval igen, minden visszatért a normális kerékvágásba.”

Piastri elárulta, a Brit Nagydíjat követően derült ki, hogy eltört a bordája, ám azt gyanítja, a sérülés nem Silverstone-ban, hanem már korábban keletkezett.

„A vizsgálat Silverstone után egy nappal volt, de egyértelműen már Silverstone előtt eltört” – mondta, majd arra a kérdésre, hogy szerinte hány versenyt teljesített sérülten, így felelt: „Én azt mondanám, hogy hármat. De igen, valószínűleg valamikor Ausztria környékén történt.”

„Azt hiszem, valószínűleg Barcelonában sérült meg egy kicsit, majd utána Ausztriában elég fájdalmas volt, szóval néhány napig elég kellemetlen volt. De változtattunk néhány dolgon, és már vezetés közben is javult, szóval minden rendben van.”

A McLaren versenyzője azt mondja, az ülésen elvégzett módosítások sokat segítettek a helyzeten.

„Úgy gondolom, hogy sikerült azonosítanunk, min tudunk változtatni az ülésen, és még akkor is, amikor törött volt, a fájdalom jelentősen csökkent, miután néhány dolgot megváltoztattunk. Még Budapesten és Spában vezetve sem romlott a helyzet, sőt, inkább javult.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!