Az Alpine-főnök megerősítette, Schumacher is esélyes a csapat F1-es ülésére - F1VILÁG.HU

Az Alpine-főnök megerősítette, Schumacher is esélyes a csapat F1-es ülésére

HIRDETÉS
Az Alpine Forma-1-es csapatát irányító Bruno Famin elárulta, Mick Schumacher is eséllyel pályázik arra, hogy 2025-ben a francia istálló egyik versenyzője legyen.

Az Alpine jelenleg az Esteban Ocon – Pierre Gasly kettőssel áll rajthoz a száguldó cirkuszban, ám mindkét pilóta szerződése lejár a szezon végén, a csapat gyenge formája miatt pedig bőven benne van a pakliban, hogy egyikük, vagy akár mindketten távoznak a következő idény előtt.

Az Alpine-nál természetesen aktívan figyelemmel kísérik a versenyzői piac alakulását, értesüléseink szerint pedig az istálló Valtteri Bottasszal is egyeztetéseket folytat. De esélyes lehet a csapat ülésére az a Mick Schumacher is, aki 2022-ben versenyzett utoljára az F1-ben, idén pedig az Alpine egyik pilótája az Endurance-világbajnokságon (WEC).

„Persze, ő is az egyik lehetőség. MInt ahogy van sok-sok másik” — mondta Bruno Famin csapatfőnök, amikor arról kérdezték, Schumacher esélyes lehet-e az Alpine F1-es ülésére. „Mick hihetetlen munkát végez az endurance-ban. Ami nagyon lenyűgöző, az a hozzáállása.”

„Természetesen gyors is — de szerintem ezzel mindenki tisztában van. Nem mindig hasznos futni egy nagyon jó kört — hiszen ott van a ‘BoP’ (teljesítmény-kiegyenlítés) is az élen. Szóval egy kicsit óvatosnak kell lenni a teljesítménnyel.”

„Ebben a tekintetben nem a versenyző nyers teljesítményét kell kiértékelni, Mick azonban tényleg hihetetlen abban, ahogy alkalmazkodik az endurance-beállítottsághoz… Az első perctől kezdve nagyon-nagyon kooperatív, nagyon segítőkész a csapattársak számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!