Az austini sprintfutam rajtrácsa - F1VILÁG.HU

Az austini sprintfutam rajtrácsa

HIRDETÉS
Magyar idő szerint este 20 órakor rajtol a 2024-es Forma-1-es idény negyedik sprintfutama. Az első helyről Max Verstappen indulhat majd, mutatjuk a rajtrácsot!

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén az egyesült államokbeli Austinban vendégeskedik, ahol az évad negyedik sprintfutamos nagydíját rendezik. Ennek megfelelően a mai sprintfutam rajtsorrendjéről döntő időmérőt már pénteken megtartották.

A legjobb köridőt ezen a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen futotta meg: a holland pilóta szoros küzdelemben győzte le mercedeses ellenfelét, George Russellt, a két pilótát mindössze 12 ezredmásodperc választotta el egymástól.

A második rajtsorból a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, valamint Verstappen fő ellenfele, Lando Norris rajtol majd. Az 5. helyen Carlos Sainz, míg a 6. pozícióban Nico Hülkenberg végzett.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton csak a 7. rajthelyet csípte el, a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Perez azonban be sem jutott a top 10-be, ő csak a 11. helyről rajtol. A pénteki nap negatív meglepetését kétségkívül Oscar Piastri szolgáltatta, aki már a sprintidőmérő első szakaszából sem jutott tovább, így csak a 16. pozícióból indulhat ma.

Az előzetes rajtrács:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az austini sprintfutam rajtrácsa
Brown szerint szomorú, ahogy Marko Norrisról beszélt
Ekkor lesz az F1-es sprintfutam és időmérő Austinban!
Az RB vezérigazgatója szerint Ricciardo a menesztése ellenére boldog és elégedett
FIA: Nincs jele annak, hogy a Red Bull csalt volna

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!