Hamilton: Most rengeteget tanultam Verstappenről - F1VILÁG.HU

Hamilton: Most rengeteget tanultam Verstappenről

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője nagyon élvezte a Max Verstappen elleni küzdelmet a vasárnapi Spanyol Nagydíjon – a brit pilóta elárulta, nagyon hasznos volt számára, hogy sokáig a Red Bull mögött haladt.

A Spanyol Nagydíj rajtjánál Verstappen a második helyről indulva megelőzte Hamiltont, és sokáig vezette is a versenyt, amikor a Mercedes stratégiát váltott, és úgy döntöttek, a brit pilótával a kétkiállásos taktikával próbálkoznak. 

A stratégia bevált, így Hamilton a frissebb gumikkal utolérte a Red Bullt és meg is előzte Verstappent. A hétszeres világbajnok elmondta, nagyon örül, hogy ezzel a taktikával is fel tudták venni a harcot ellenfeleikkel.  

„Egyre jobban szeretem a csatát, amiben vagyunk” – nyilatkozta Hamilton. „Nem tudtam, hogy tudjuk-e őket követni olyan szorosan, ahogyan a végén, de nyilvánvalóan az első kanyar a rajtnál nem volt ideális. Megnézem majd újra és meglátjuk, hogy mit tudunk jobban csinálni a jövőben.”

„De amint megelőztek minket az első kanyarban, úgy voltam vele, hogy rendben, váltsunk másik fokozatba, így igazából egy nagyon jó napunk lett.”

„Remek csapatmunka volt mindannyiunktól – sokáig itt voltunk minden nap, hogy megbeszéljük a stratégiát, így minden alapot lefektettünk. Ez azt jelentette, hogy 20 másodperces hátrányból nem volt könnyű visszajönni, de úgy gondolom, végül ez volt a helyes döntés.”

A brit pilóta elárulta, hasznos volt számára minden Verstappen mögött töltött kör, ugyanis rengeteget tanult a Red Bullról és a holland pilótáról is. 

Sokat tanultam Maxról ma, talán többet, mint az eddigi versenyeken összesen, szóval ebből a szempontból is jó volt” – mondta. 

Hamilton hozzátette, nem a kerék-kerék elleni csata volt az, amiből igazán sokat tanult, sokkal inkább a holland vezetési stílusát tudta jobban tanulmányozni. 

„Amikor a pályán a többiekkel vagy, akkor megfigyelhetsz különböző dolgokat közelről – én pedig relatíve közel követtem őt. Így sokat tanultam az autójáról és arról, hogy hogyan használja. Szóval ebből a szempontból is jó verseny volt.”

Hirdetés

A brit pilóta elárulta, a rajtnál lehetett volna még agresszívebb, azonban nem akart kockáztatni. 

„Amikor az első kanyarba értünk, megbizonyosodtam róla, hogy annyi helyet hagytam Maxnak, amennyit csak tudtam. Számomra a verseny mindig egy maraton, nem egy sprint, szóval a hosszú játékban gondolkodom. Biztosan lehetnénk agresszívebbek kicsit – de kell? Azért vagyok abban a helyzetben, amiben vagyok, mert nem leszek túl agresszív, amikor nem kell.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Most rengeteget tanultam Verstappenről
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!