Hivatalos: Verstappen 10 rajthelyes büntetést kap Belgiumban! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Verstappen 10 rajthelyes büntetést kap Belgiumban!

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Forma-1-es Belga Nagydíj első szabadedzése közben hivatalosan is megerősítette, hogy Max Verstappen rajtbüntetést kap ezen a hétvégén — akárcsak a Visa CashApp RB versenyzője, Yuki Tsunoda.

Már jó néhány napja tudni lehet, Verstappen autójába egy új belső égésű motoregységet épít be a Red Bull Belgiumban — is mivel ebből a komponensből a holland már négyet felhasznált, az ötödik csere 10 rajthelyes büntetést von maga után. Mindez tehát azt jelenti, hogy Verstappen a legjobb esetben is csak a 11. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt.

Verstappen autójába egy új kipufogórendszert is beépített a Red Bull — az idei hatodikat, ebből azonban egy idényen belül nyolcat használhat fel minden versenyző. Verstappen egyébként tavaly a 6., tavalyelőtt a 14. helyről rajtolva tudott nyerni, idén azonban azt mondja, nehéz lesz elsőként célba érnie a versenyen.

A Red Bull versenyzőjéhez hasonlóan rajtbüntetést kap majd Yuki Tsunoda is: a japán pilóta egy új belső égésű motoregységet, egy új energiatárolót és egy új vezérlőelektronikát is kapott, így ő a mezőny végéről kezdi majd meg a Belga Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Verstappen 10 rajthelyes büntetést kap Belgiumban!
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen nemigen fogja megúszni újabb rajtbüntetés nélkül

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!