Hornert is lenyűgözte Lawson teljesítménye - F1VILÁG.HU

Hornert is lenyűgözte Lawson teljesítménye

HIRDETÉS
Lenyűgöző teljesítménnyel tért vissza a Forma-1-be Liam Lawson — így nyilatkozott Mexikóban a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner, aki kíváncsian várja, az új-zélandi versenyző hogyan teljesít majd az évad hátralévő öt versenyén.

Lawson Daniel Ricciardo helyét vette át a Visa Cash App RB csapatánál, és a hírek szerint jó eséllyel pályázik arra, hogy már 2025-ben átvegye Sergio Perez helyét a Red Bull Racingnél. Lawson teljesítményét természetesen folyamatos górcső alatt tartja a Red Bull, Christian Horner pedig elismerően nyilatkozott vele kapcsolatban.

„Nagyon lenyűgözött a teljesítménye. Beugrani az autóba egy olyan pályán, ahol még nem járt, ekkora nyomással a vállán, ráadásul egy sprinthétvégén… Szerintem remekül helytállt” — mondta a brit szakember. „Szerintem szuper munkát végzett azzal, hogy a mezőny végéről a 9. helyre küzdötte fel magát és pontokat szerzett idei első versenyén.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte mire lenne képes a Red Bull autójában, Horner így felelt: „Ezt nehéz megmondani.  Egyértelmű, hogy ő egy tehetséges srác. Valamennyit már tudunk róla a gumiteszteken végzett munkája alapján. Ő egy olyan tehetség, aki folyamatosan fejlődik. Érdekes lesz látni, hogyan teljesít a hátralévő öt versenyen.”

Perezzel kapcsolatban Horner hozzátette: „Checo a mi versenyzőnk. Szerződése van 2025-re. Versenyképes, éhes a sikerre. Nem elégedett a jelenlegi helyzetével, így csapatként mindent megteszünk, hogy támogassuk őt.”

„Ez egy nagy óriási hétvége számára, hatalmas támogatást kap. Úgy tűnik, hogy minden terméket reklámoz a hétvégén, az Uber Eats-től a WC-papírig — lenyűgöző, hogy mennyi szponzori megállapodást sikerült kötnie!”

„Ahogy korábban említettem, Checo-nak szerződése van a következő évre, így jelenleg ő a 2025-ös szezonra a pilótánk. Természetesen van egy hely a VCARB-nál, és mindannyian Red Bull Racing versenyzők, akik kölcsönben vannak. Így előnyünk van abból, hogy van időnk leülni Laurent-nal [Mekies] és Peterrel [Bayer], hogy átnézzük az összes lehetőséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hornert is lenyűgözte Lawson teljesítménye
Russell balesetei miatt bajba kerülhet a Mercedes
Piastri: A Ferrarihoz képest még javulnunk kell
Sainz szerint Mexikóban is ütőképes lesz a Ferrari
Horner elismerte, idén is tárgyalóasztalhoz ültek Alonsóval

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!