Különleges ajándékot kapott az F1-es versenyző a Magyar Nagydíj előtt - F1VILÁG.HU

Különleges ajándékot kapott az F1-es versenyző a Magyar Nagydíj előtt

HIRDETÉS
Különleges ajándékot kapott közvetlenül a Magyar Nagydíj előtt az Alpine Forma-1-es csapatától év végén búcsúzó Esteban Ocon.

A francia pilóta nagyszerű emlékekkel tér vissza a Hungaroringre, hiszen 2021-ben, egy kaotikus versenyen első — és mindmáig egyetlen — F1-es győzelmét aratta a Magyar Nagydíjon. Miközben a száguldó cirkusz mezőnye — így Ocon is — a mogyoródi hétvégére készül, a rutinos pilóta közösségi oldalain számolt be egy örömhírről.

Eszerint a francia versenyző megkapta az Alpine csapatától azt a versenyautót, mellyel három éve győzni tudott a Hungaroringen: az A521-es kódjelű versenyautót szülei garázsában parkoltatták le.

„Az Alpine futamgyőztes autójának új otthona lett! Rendkívül különleges nap ez, hiszen a család garázsában üdvözölhetjük a Magyar Nagydíjon győztes A521-est” — írta közösségi oldalán Ocon.

Az Alpine versenyzője a szezon végén távozik a francia csapattól, 2025-től pedig jó eséllyel a Haas színeiben folytatja pályafutását. Ocon azt mondja, izgatottan várja már a hétvégi Magyar Nagydíjat.

„A Magyar Nagydíj mindig különleges verseny lesz számomra, mivel itt szereztem az első győzelmemet, amely egyben az Alpine csapatának első győzelme is volt” — magyarázta a 27 esztendős versenyző. „Ez az egyik kedvenc pályám a naptárban, és mindig imádok itt versenyezni. Nagyon jó vezetni ezen a pályán, nagy leszorítóerővel és sok egymást követő, ritmusos kanyarral rendelkezik.”

„Az előzés nehéz lehet, igazi lehetőségek csak az első szektorban vannak, ezért nagyobb hangsúlyt kell fektetni a minél jobb időmérős teljesítményre. Az előrejelzések szerint meleg lesz az idő, így a stratégia is szerepet játszik majd az abroncsok kezelése szempontjából. Már alig várom a budapesti hangulatot, a város igazán magáévá teszi a Forma-1-et, amikor ellátogatunk oda, és a szurkolók mindig nagyszerű energiákat hoznak magukkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!