Már jövő hétfőn dönthet Perezről a Red Bull - F1VILÁG.HU

Már jövő hétfőn dönthet Perezről a Red Bull

HIRDETÉS
A Belga Nagydíjat követő hétfőn születhet döntés Sergio Perez Forma-1-es jövőjével kapcsolatban — ezt nyilatkozta a minap a Red Bull motorsport-tanácsadója, dr. Helmut Marko.

Perezzel még a nyár elején hosszabbított szerződést a Red Bull F1-es csapata, a mexikói pilóta azonban azóta kiábrándító formát mutat: a legutóbbi hét versenyhétvégén mindössze 21 pontot gyűjtött, miközben csapattársa, a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen 129-et.

Perez ráadásul nemcsak lassú, hanem sokat is hibázik: legutóbb a Magyar Nagydíj időmérőjén törte össze csúnyán versenyautóját, ami miatt csak a mezőny második feléből rajtolhatott. Azt egy ideje már tudni lehet, hogy a nyári szünet előtti versenyek döntőek a számára, így ha hétvégén, Belgiumban is rosszul szerepel, szinte biztosan lecseréli őt a csapat.

Ülésére a hírek szerint Liam Lawson és Yuki Tsunoda pályáznak a legjobb eséllyel — így akár már az augusztus végi Holland Nagydíjon átülhet egyikük a Red Bull versenyautójába. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, a belga hétvégét követően dőlhet el Perez sorsa.

„A Spa utáni hétfőn Angliába repülök, és megbeszélem a teendőket [Christian] Hornerrel” — mondta Marko, aki beszélt arról is, bár a Hungaroringen nem remekeltek csapatként, nem kell még a kardjukba dőlniük: „Vezetünk mindkét bajnokságban. Nem arról van szó, hogy minden elveszett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!