Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’ - F1VILÁG.HU

Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’

HIRDETÉS
Egyelőre az idei bajnokság megnyerésére fókuszál Max Verstappen és a Red Bull, Helmut Marko szerint azonban nincs garancia arra, hogy a holland pilóta kitölti 2028 végéig szóló szerződését.

A háromszoros világbajnok jövőjéről már idén is rengeget pletykáltak — kezdetben azért, mert Christian Horner zaklatási botránya után komoly hatalmi harcok dúltak az energiaital-gyárosok háza táján. Verstappennek ráadásul azóta a gyengébb teljesítmény is okot ad az elégedetlenségre, noha a fiatal pilóta 2025-re még teljesen elkötelezett a Red Bull mellett.

Azt ugyanakkor nemrég egy interjúban ő maga is elismerte, nyílhatnak ki számára ajtók 2026-ban — noha jelenleg kizárólag arra összpontosít, hogy visszatérjenek a győztesek útjára, és megnyerjék az idei világbajnokságot.

Helmut Marko az OE24 című lapnak adott interjút a minap, és szintén az idei bajnokság megnyerésének fontosságára hívta fel a figyelmet — ugyanakkor ismét beszélt a Verstappen szerződésében található kilépési záradékokról.

„Jelenleg kizárólag arra összpontosítunk, hogy megnyerjük ezt a világbajnokságot” — mondta az osztrák. „Ettől függ az is, hogyan teljesítünk jövőre, amikor is az autónk nem fog alapvetően megváltozni. Maxnak 2026-ra is van szerződése a Red Bull-lal, de mint már többször is említettem, léteznek kilépési záradékok.”

„Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Ha az autó vagy a környezet nem felel meg neki, lehet, hogy azt mondja: ‘Ennyi volt!’

Arra a kérdésre, hogy távozása esetén követné-e Verstappent, Marko így felelt: „ Ismétlem, most teljes figyelmemet a világbajnokság megnyerésére fordítom!”

Helmut Marko Sergio Perezről is említést tett az osztrák lapnak: mint arról portálunk is beszámolt, jó esély van arra, hogy a mexikói versenyző helyét 2025-ben Liam Lawson vagy Yuki Tsunoda veszi át.

„Checónál az állandóság hiánya a legnagyobb probléma, ennél többet nem szeretnék mondani” — mondta szűkszavúan a Red Bull tanácsadója.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!