Marko megegyezett a Red Bull-lal, így vált biztossá Verstappen maradása - F1VILÁG.HU

Marko megegyezett a Red Bull-lal, így vált biztossá Verstappen maradása

HIRDETÉS
Biztosította Max Verstappen maradását a Red Bull Racing Forma-1-es csapata, mégpedig azáltal, hogy a holland pilóta pártfogója, dr. Helmut Marko aláírt egy dokumentumot, mely garantálja, kitölti 2026 végéig szóló szerződését az energiaital-gyárosoknál.

A Red Bullnál még a télen lezajlott botrányos események okán rengeteget pletykáltak arról, hogy Max Verstappen akár távozhat is az osztrák csapattól. A háromszoros világbajnok szolgálatai iránt a Mercedes igencsak élénken érdeklődött — noha Verstappennek 2028 végéig élő szerződése van a Red Bull-lal.

Verstappen távozása pedig sokáig reális lehetőségként lógott a levegőben, miután nem sokkal a botrány kirobbanása előtt a hírek szerint Christian Horner csapatfőnök tudta nélkül dr. Helmut Marko módosíttatott a világbajnok pilóta szerződésén: belekerült egy záradék, mely lehetővé tette volna Verstappen számára, hogy Marko távozása esetén ő is otthagyja az osztrák F1-es csapatot.

A hírek szerint azonban a Red Bull most megállapodott Markóval: aláírtak egy dokumentumot, mellyel biztosítottá vált, hogy az osztrák szakember kitölti 2026 végéig szóló szerződését az istállónál. Úgy tudni ráadásul, hogy a megállapodás szerint Verstappen még akkor sem hátrálhat ki szerződéséből, ha Marko valamilyen külső körülmény — például betegség — miatt kényszerül távozni pozíciójáról.

Az új megállapodás gyakorlatilag elérhetetlenné teszi Verstappent más csapatok számára a következő két évre, ha pedig a Red Bull jól teljesít, akár még hosszabb távra bebetonozhatják együttműködésüket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!