Marko rájött, milyen gyengeségei vannak Norrisnak - F1VILÁG.HU

Marko rájött, milyen gyengeségei vannak Norrisnak

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko állítása szerint felfedezte Lando Norris „mentális gyengeségeit”, miután utánanézett a brit pilóta verseny előtti rituáléinak.

Miközben a 2024-es Forma-1-es szezon kezdetén úgy tűnt, hogy Max Verstappen és a Red Bull újabb sima kettős bajnoki címet ünnepelhet, a McLaren felborította az osztrákok terveit:. a brit csapat 41 pontos előnnyel vezeti a konstruktőri bajnokságot, míg Lando Norris 52 pontra csökkentette hátrányát Verstappennel szemben az egyéni összetettben, hat nagydíjjal a szezon vége előtt.

Verstappen immár nyolc futam óta nyeretlen, miközben Norris a szingapúri versenyen aratott 21 másodperces győzelmével újabb lendületet adott bajnoki esélyeinek. És miközben a szezon kritikus szakaszába lép, Norris pedig egyre nagyobb nyomást helyez Verstappenre, Marko kutatni kezdett a brit pilóta gyengéi után.

„Tudjuk, hogy Norrisnak vannak mentális gyengeségei” – állította Marko a Motorsport-Magazinnak adott interjúban. „Olvastam bizonyos rituálékról, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy jól teljesítsen a versenynapokon.”

Marko szerint Verstappen nyeri majd a 2024-es világbajnoki címet, ami negyedik világbajnoki győzelmét jelentené egymás után. A Red Bull tanácsadója Charles Leclerc-t is megemlítette, aki jelenleg 3 helyen áll az összetettben, 86 ponttal lemaradva Verstappentől.

„Verstappen a legjobb, ő a leggyorsabb” – mondta Marko. „És ami a legfontosabb, neki van meg az a mentális ereje, amellyel elméletben jobban tud harcolni a világbajnoki címért, mint Charles Leclerc és Lando Norris.”

Norris először vehet részt világbajnoki címért folyó harcban, de a brit pilóta úgy érzi, nem lenne okos dolog a részéről, ha túl sokat gondolkodna ezen.

„Számomra annál jobb, minél kevesebbet gondolok rá” – mondta Norris a The Athletic című lapnak. „Nehéz, amikor minden kérdés erről szól, de próbálom nem a nagyobb képet nézni. Ha csak egy futamra koncentrálok, vagy arra, hogy mit kell tennem holnap, szombaton, majd vasárnap, akkor nem azon gondolkodom, hogy egy jó hétvégére van szükségem ahhoz, hogy a következőn is jól teljesítsek. Butaság lenne így gondolkodni.”

„Nem érzem úgy, hogy most úgy állnék rajthoz, hogy ‘ó, te jó ég, ezt meg kell tennem, mert a bajnoki címért harcolok.’ Nem gondolok erre így, hogy őszinte legyek. Csak annyit teszek, hogy egy kicsit nagyobb nyomást helyezek magamra, hogy a megfelelő döntéseket hozzam meg, mert tudom, hogy bizonyos döntéseknek nagyobb jelentőségük lehet.”

„Jelenleg jobban vezetek, mint valaha. Mindig hozzáadok valamit ehhez az oldalhoz. De elérkezik az a pont, amikor már inkább a mentális oldal és a megközelítés számít, mint az, hogy két századdal gyorsabban vezessük az autót.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!