Marko szerint menedzsere a Red Bullhoz akarja vinni Piastrit - F1VILÁG.HU

Marko szerint menedzsere a Red Bullhoz akarja vinni Piastrit

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, Mark Webber azon dolgozik, hogy megnyissa a tárgyalásokat Oscar Piastri esetleges átigazolásáról az osztrák istállóhoz.

Webber — aki 2007 és 2013 között versenyzett a csapatnál — jelenleg honfitársa, Piastri menedzsereként tevékenykedik, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a 23 éves pilóta elhagyta az Alpine juniorprogramját, és a McLarenhez szerződött a 2023-as szezonra.

Ez a döntés eddig rendkívül sikeresnek bizonyult, hiszen még csak második szezonját teljesíti az F1-ben, Piastri azonban már két futamgyőzelmet is szerzett, és közel áll ahhoz, hogy konstruktőri bajnoki címet nyerjen a McLarennel. Emellett széles körben a Forma-1 egyik legizgalmasabb fiatal tehetségének tartják.

Marko azonban utalt rá, az ausztrál versenyző a következő években ismét csapatot válthat, miközben a Red Bullnál Sergio Perez helye továbbra sem garantált 2025-re. A mexikói versenyző idén kiábrándító teljesítményt nyújt, dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója pedig gyakorlatilag nyíltan kimondta, szeretné, ha Perez helyét jövőre vagy Liam Lawson, vagy Yuki Tsunoda venné át.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig nemrégiben George Russellt nevezte meg lehetséges opcióként a 2026-os szezonra, most pedig Marko Piastri nevét is bedobta a kalapba, amikor az F1-Insider kérdésére elmondta: „Mondjuk úgy, hogy Mark Webber intenzíven keresi a beszélgetés lehetőségét.”

A pletykák, amelyek Piastri és a Red Bull esetleges kapcsolatáról szólnak, egyre erősödnek, különösen annak fényében, hogy a McLaren Lando Norrist helyezte előtérbe az egyéni világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Webber maga is híresen nehezen viselte, amikor a Red Bullnál második számú versenyzőként kezelték Sebastian Vettel mellett, így logikusnak tűnik, hogy hasonló helyzettől próbálja megvédeni pártfogoltját – még akkor is, ha a jelenlegi körülmények nem összehasonlíthatók azokkal az időkkel.

Marko megjegyzései arra utalnak, hogy Webber érdeklődést mutat arra az esetre, ha a Red Bullnak Verstappen pótlására lenne szüksége — így az ausztrál nem feltétlenül Perez helyére érkezhetne a jövőben. 

A korábbi Forma-1-es versenyző, Christian Fittipaldi, ugyanakkor nemrégiben egy interjúban azt mondta, szerinte nem elképzelhetetlen, hogy Piastri közvetlenül Perez helyére lépjen a Red Bullnál 2025-ben — annak ellenére, hogy az ausztrál jelenleg szerződésben áll a McLarennel, és valószínűleg második számú versenyzőként szerepelne Verstappen mellett.

Nyitókép: Tóth Zsombor

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko szerint menedzsere a Red Bullhoz akarja vinni Piastrit
Videó: Ilyen volt a Ferrari austini diadalmenete a színfalak mögül
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!