McLaren: A Red Bull hosszú távon érezheti meg az év eleji botrány hatásait - F1VILÁG.HU

McLaren: A Red Bull hosszú távon érezheti meg az év eleji botrány hatásait

HIRDETÉS
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint most még nem feltétlenül érződnek a Red Bull Forma-1-es csapatánál az év eleji botrányos események hatásai, hosszú távon azonban megszenvedheti a károkat az osztrák istálló.

Februárban robbant a bomba, Christian Horner ellen szexuális zaklatás vádja miatt belső vizsgálatot indított a Red Bull anyavállalata. Bár a brit szakembert végül felmentette az energiaital-gyártó cég, az őt zaklatással vádoló női munkatárs polgári peres eljárásban igyekszik bizonyítani igazát.

A botrányos események alaposan felforgatták az osztrák F1-es csapat életét, azóta már kiderült, Adrian Newey főtervező jövő tavasszal távozik is az istállótól — állítólag ebben a történtek is komoly szerepet játszanak. De hallani lehetett olyan híreket is, melyek szerint Max Verstappen is elhagyhatja a csapatot, és bár az elmúlt hónapokban csillapodtak a kedélyek, a Red Bull háza táján érezhetően feszültté vált a hangulat a történtek óta.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown pedig úgy látja, hosszabb távon érezheti meg igazán a botrányos események hatásait a Red Bull.

„Szerintem a zűrzavarnak inkább közép- és hosszú távú hatása lesz” — mondta a szakember. „Adrian Newey… ezt az autót tavaly készítették. Amivel most versenyeznek, azt akkor készítették, amikor minden rendben volt.”

„Inkább a ’26-os év a kérdés, amikor új motorok jönnek, hogy mi is történik a versenyzői oldalon… ott láthatjuk majd a stabilitás hiányát, ami talán előjön egy kicsit. A győzelem összetartja a dolgokat, és ahogy ez egyre nagyobb kihívást jelent számukra, ott láthatunk majd néhány törést a különböző kapcsolatokban.”

A McLaren-főnök beszélt arról is, még az új szabályok bevezetése előtt, 2025-ben is lehet esélyük arra, hogy legyőzzék a Red Bullt.

„Szerintem a következő év epikus szezon lehet, nem igaz? Lehet, hogy négy csapat küzd majd a bajnoki címért” — fogalmazott, majd hozzátette, lehet, hogy az Aston Martin és az RB is csatlakozik a küzdelemhez: „Naivitás lenne kizárni valakit, aki jelenleg nincs a top négyben, mert látjuk, milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Mindenkinek nagyon hasonló technológiája van, így nincs ok arra, hogy mások ne tudnák megcsinálni azt, amit mi az elmúlt évben tettünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!