Megálljt parancsolt a Red Bull: Verstappen nem fog éjszakába nyúlóan szimulátorozni - F1VILÁG.HU

Megálljt parancsolt a Red Bull: Verstappen nem fog éjszakába nyúlóan szimulátorozni

HIRDETÉS
A jövőben nem fog éjszakába nyúlóan szimulátorozni a versenyek előtt a Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen — árulta el az energiaital-gyárosok tanácsadója, dr. Helmut Marko.

A holland versenyző a 3. helyről rajtolva csak ötödikként ért célba a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, ráadásul meglehetősen kaotikus versenye volt, melynek során nem egy alkalommal élesen bírálta csapatát a rossz stratégia és a gyenge autó miatt. A futam egy pontján még Lewis Hamiltonnal is összeütközött.

A holland pilótát sokan kritizálták hungaroringi viselkedése miatt, egyesek a szemére vetették, hogy képtelen megőrizni a hidegvérét nyomás alatt, erre reagálva a holland pilóta újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak nyilatkozva elküldte melegebb éghajlatra kritikusait.

Kiderült közben az is, a vasárnapi versenyt megelőzően Verstappen hajnalig szimulátorozott, és noha a Red Bull szerint ez nem volt hatással a teljesítményére, Helmut Marko elárulta, megegyeztek abban, hogy a jövőben nem fordul elő ilyesmi.

Max Verstappen meglehetősen érzékeny volt ezen a hétvégén, és természetesen nem telt sok időbe, hogy kritika érje – nem csoda, hiszen az éjszaka felét szimulátorversenyzéssel tölti” – fogalmazott Marko a Speed Week című lap hasábjain.

„Rá kell mutatnom, hogy Imolában egy szimulátorverseny után csak hajnali háromkor feküdt le – és utána megnyerte a nagydíjat. Maxnak más az alvási ritmusa, és megvolt a hét órás alvása.

„A késő esti szimulátorozása a magyarországi hétvégén csak azért történt, mert az egyik csapattársa kiesett. Ennek ellenére megegyeztünk abban, hogy a jövőben nem fog ilyen későig szimulátorozni.”

Marko a Hamiltonnal történt ütközés kapcsán azt mondta: „Ezt megbeszéltem Verstappennel: Kétségtelen, hogy az autó kerekei blokkoltak a fékezéskor, de be tudta volna venni a kanyart, tehát szó sem volt arról, hogy elvesztette volna az irányítást az autója felett. Max elöl volt, de Hamilton befordult, és mindenki látta, mi történt ezután.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!