Norris: Megengedték, hogy harcoljunk Piastrival a győzelemért - F1VILÁG.HU

Norris: Megengedték, hogy harcoljunk Piastrival a győzelemért

HIRDETÉS
A McLaren versenyzője, Lando Norris elárulta, szabad volt a verseny közte és csapattársa, Oscar Piastri között is a hétvégi Magyar Nagydíjon, noha a verseny leginkább amiatt marad emlékezetes, hogy Norris nemigen akart engedelmeskedni a csapat utasításainak.

Az ifjú brit versenyző a pole pozícióból vághatott neki a hungaroringi viadalnak, ám már a rajtnál csapattársa, Piastri mögé került. A kedvezőbb stratégiának köszönhetően aztán végül Norris visszakerült az élre, és csak vonakodva engedte át az 1. helyet csapattársának, aki végül meg is nyerte a futamot.

A versenyt követő sajtótájékoztatón Norris a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek elárulta, ha a futam során meglett volna a tempója ahhoz, hogy támadja Piastrit, és harcoljon vele a győzelemért, megtehette volna.

„Igen, megengedték, hogy versenyezzünk. Lehet, hogy bizonyos helyzetekben változott volna valami, de mindig megengedték, hogy versenyezzünk. Az esetek 99%-ában megengedték, hogy versenyezzünk egymással. Volt néhány alkalom, amikor jobb volt tartani a pozíciót, és nem érte meg a dolog, különösen akkor, amikor mondjuk tavaly 9. és 10. helyért harcoltunk. Ezek a pozíciók egyik versenyző számára sem igazán számít” — mondta a McLaren versenyzője.

„Egy olyan napon, mint a mostani, nyilvánvalóan jobb vagy rosszabb érzés, de a McLarennél mindig megengedték, hogy versenyezzünk egymással. Mindig megvolt az esélyünk, és szerintem főleg azért, mert mindig őszinték voltunk egymással, mindig tiszteltük egymást.”

„Azt hiszem, csapattársként azt szeretném… A magam részéről úgy érzem, hogy mindig jó, őszinte és boldog voltam, tisztelettel voltam azok iránt, akikkel dolgozom, és az iránt, ahogy jól együtt tudunk dolgozni csapatként. Úgy gondolom, ez egy jó tulajdonság a részemről, és sokszor segített a múltban. Szóval igen, megengedték, hogy versenyezzünk, és a jövőben is biztosan így lesz.”

Norris végül a 2. helyen fejezte be a Magyar Nagydíjat, így tovább csökkentette hátrányát az összetettben Max Verstappennel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!