Norris: Nem akartam idiótának tűnni - F1VILÁG.HU

Norris: Nem akartam idiótának tűnni

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren versenyzője elárulta, sok minden átfutott a fejében, amikor a csapat folyamatosan arra kérlelte őt, adja vissza az első pozíciót csapattársának a Magyar Nagydíjon. 

A Magyar Nagydíjon a McLaren csapata az első két helyen haladt Piastri-Norris sorrendben, amikor az istálló először Norrist hívta a bokszba, majd két körrel később érkezett csak az élen álló Piastri. 

A kerékcseréket követően Norris az élre tudott visszaállni, és bár a csapat megnyugtatta Piastrit, hogy a sorrend csak átmeneti, úgy tűnt, a brit nem akarja a helycserét. Norris a verseny után elárulta, valójában az utolsó körig akart várni — addig pedig természetesen „bepróbálkozott“ a csapatnál. 

„Tudom mindig, hogy mit fogok tenni és mit nem. Természetesen megkérdőjeleztem a dolgot és próbálkoztam“ — magyarázta Norris. „Úgy voltam vele, hogy az utolsó körig várok, az utolsó kanyarig. De aztán mondták, hogy ha hirtelen bejönne a biztonsági autó, és nem tudnám elengedni Oscart, akkor egy kicsit idiótának tűnnék. És akkor úgy voltam ezzel, hogy igen, ebben van valami, és akkor valahogy két körrel a vége előtt elengedtem őt.“

A McLaren pilótája így a második helyen ért célba, és elmondta, valójában nem volt könnyű meggyőznie magát, hogy átadja a pozíciót — ugyanakkor tudta, hogy ez a helyes. 

„Ilyenkor átfutnak az agyadon dolgok, mert önzőnek kell lenned ebben a sportban néha. Magadra kell gondolnod. Ez a prioritás, hogy te vagy az első“ — mondta Norris.

„Én csapatjátékos is vagyok, szóval eléggé meg voltam zavarodva akkor. Tudtam, mi volt korábban Oscarral és velem. Hogy rengetegszer segített már nekem.“

„Úgy gondolom, ez most nem arról szólt, hogy segítsük egymást. Engem belehelyeztek egy pozícióba, aztán visszacsináltuk ezt a cserét. De elfogadom.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!