Norris: Verstappen célja nem a futamgyőzelem, hanem az, hogy engem legyőzzön! - F1VILÁG.HU

Norris: Verstappen célja nem a futamgyőzelem, hanem az, hogy engem legyőzzön!

HIRDETÉS
Lando Norris pontosan tudja, Max Verstappen célja a 2024-es Forma-1-es szezon hátralévő részében kizárólag az, hogy minden versenyen legyőzze őt. Norris azonban kiemelte, hogy az ő célja is az, hogy viszonozza ezt a kihívást, anélkül, hogy „túlzottan ambiciózus” lenne.

A Red Bull jelentős teljesítményjavulást ért el az Amerikai Nagydíjon egy új padlólemeznek köszönhetően, ami segített Verstappennek megnyerni az austini sprintfutamot.

A vasárnapi versenyt végül a Ferrari nyerte meg Charles Leclerc révén, és bár Norris a 3. helyen ért célba, 5 másodperces büntetést kapott, amiért a 12-es kanyarban letért a pályáról a Verstappen elleni előzése során — így a holland pilóta végül a brit előtt végzett, ezzel 57 pontra növelve előnyét a bajnokságban.

Norris elmondása szerint Verstappen sokkal kevesebb jelentőséget tulajdonít a győzelmeknek, és inkább arra koncentrál, hogy mclarenes ellenfele előtt végezzen – ez pedig „apró változásokat” követel meg a McLaren pilótájától a pályán.

„Láttuk, hogy Maxot nem érdekelte, hogy győz vagy 2., esetleg 3. lesz – egyetlen feladata az volt, hogy legyőzzön engem, és ezt meg is tette, szóval ebből a szempontból jó munkát végzett” – mondta Norris Mexikóban. „Nagyon élveztem a csatánkat, és tisztelem azt, ahogyan küzdöttünk. Ő végül felülkerekedett, és nekem kell legyőznöm őt. Szóval néhány apróságon kell változtatnom, de az egész hozzáállásomat nem kell megváltoztatni.”

„Továbbra is kerülöm az ütközéseket, hiszen amit eddig tettünk, könnyen nagyobb balesethez vezethetett volna. Kerülöm ezeket, a versenyek jóval rövidebbek is lehettek volna. Ha ütközünk az 1-es vagy a 12-es kanyarban, Verstappen sokkal erősebb helyzetben lett volna, mint én, szóval rajtam és a csapaton múlik, hogy megpróbáljuk-e legyőzni.”

Norris szerint „túl egyszerű” lenne azt mondani, hogy vissza kellett volna adnia a helyet Verstappennek Austinban, mivel abroncsai állapota miatt lehet, hogy nem kapott volna újabb esélyt az előzésre. Elmondta, hogy a csapat támogatta őt az austini incidens kapcsán, és ő csupán azt tette, amit akkor a legjobbnak ítélt.

„Túl egyszerű lenne ezt mondani [hogy vissza kellett volna adnom a helyet]. A gumijaim egyre forróbbak lettek, és kezdtek elmenni alólam” – magyarázta Norris. „A tempóm Maxhoz képest csökkent, így ha visszaengedtem volna, lehet, hogy nem kaptam volna még egy esélyt. Mindig csak azt próbálom tenni, amit helyesnek érzek és amit a szabályok szerint is jónak gondolok. Néha nehéz, ezért kérdeztem a csapatot: ‘Mit gondoltok?’”

„Ideális esetben a sportfelügyelők azt mondanák, ‘szerintünk ez nem helyes, add vissza a pozíciót’, ez sokkal egyszerűbb lenne, de nem így működik. Úgy gondoltam, hogy helyesen cselekedtem, és megerősítést kértem a csapattól, ők is úgy gondolták, hogy helyesen cselekszünk. Ezért folytattam. Szerintem jó munkát végzünk csapatként; úgy érzem, a megközelítésünk helyes, bár néha ez nem hozza meg a várt sikert.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Verstappen célja nem a futamgyőzelem, hanem az, hogy engem legyőzzön!
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Russell az élen Mexikóban, balesettel kezdett a Ferrari
Mexikóba már elvitte új padlólemezét a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!