Perez az F1Világnak: Tudom, mit kell tennem, hogy újra formába lendüljek! - F1VILÁG.HU

Perez az F1Világnak: Tudom, mit kell tennem, hogy újra formába lendüljek!

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez biztos benne, képes lesz visszanyerni azt a formát, amit az évad elején mutatott — a rutinos mexikói az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva azt mondta, pontosan tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy újra jó formában versenyezzen.

Perez jó teljesítménnyel kezdte a 2024-es idényt, ám akárcsak tavaly, egyre inkább lemaradt csapattársától, Max Verstappentől, az elmúlt időszak pedig valóságos küszködéssel ért fel számára. A Red Bull versenyzőjének ülése a hírek szerint veszélyben van, nem kizárt, hogy az energiaital-gyárosok már a nyári szünetet követően mást ültetnek a helyére — erre állítólag lehetőséget is biztosít egy záradék, mely nemrég aláírt szerződésében kapott helyet.

Perez újságíróknak nyilatkozva a Magyar Nagydíj helyszínén arról beszélt, természetesen érzi magán a nyomást, ám biztos benne, hogy képes lesz kilábalni a válságból.

„Nincs semmi újdonság, van még két versenyünk a nyári szünet előtt, ezeken szeretnénk visszanyerni a csúcsformánkat, ez a fő prioritás számomra és a csapat számára” — mondta a rutinos versenyző a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek a Hungaroringen. „A héten visszatértem a gyárba, és az a fő célunk, hogy visszanyerjük azt a formát, amit pár versennyel ezelőtt mutattunk.”

„Sok dolog van… Imola és Monaco is nehéz volt, Montrealban problémánk volt. Sok apró gondunk volt, nem voltak sima hétvégéink, előfordult, hogy egyszerűen hiányzott a tempó más körülmények miatt. De nem más a helyzetem, mint más versenyzőknek — nem mindenki nyújt mindig 100 százalékot. Ha viszont az ember egy Red Bullban ül, sokkal észrevehetőbb a dolog. A prioritás számomra az, hogy újra sínre tegyem a szezonomat. Azt gondolom, sok van még hátra”

Arra a kérdésre, hogy a csapat által bevetett fejlesztések miatt kezdett-e el gyengébben teljesíteni, Perez így felelt: „Azt gondolom, tavaly főként a fejlesztések miatt volt ez így. Fejlesztettünk az autón, és egy kicsit kicsúsztak a dolgok a kezeim közül. Erre a hétvége most egy kicsit elégedettebb vagyok a dolgokkal, felülkerekedtünk problémákon. Egyszerűen tanulunk minden hétvégéből, és néhány versennyel ezelőtt igazán jó formában voltunk, szóval hiszek abban, hogy egyszerűen csak mindent jól össze kell raknunk a hétvégén, hogy visszanyerjük a formánkat.”

„Túl régóta vagyok már ebben a sportban, jól tudom, hogy csak az számít, hogy végzek Abu Dhabiban. Remélhetőleg nagyon hamar ismét formába lendülök.”

Perezt aztán az F1VILÁG.HU arról kérdezte, van-e világos elképzelésük azzal kapcsolatban, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy újra az élmezőnyben harcolhasson — akár a beállítások, akár a vezetés tekintetében.

„Igen, azt gondolom, igen. Dolgozunk az ügyön, van néhány dolog, amire fókuszálni szeretnénk, hogy valóban visszakerüljünk oda, ahol néhány versennyel ezelőtt voltunk” — mondta lapunknak a Red Bull versenyzője.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj eseményeiről az F1VILÁG.HU egyenesen a helyszínről, a Hungaroringről számol be a hétvége folyamán, így érdemes lesz velünk tartani a folytatásban is.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!