Piastri állítja, ő is visszaadta volna a pozíciót Norrisnak - F1VILÁG.HU

Piastri állítja, ő is visszaadta volna a pozíciót Norrisnak

HIRDETÉS
Valódi esélye van a McLaren Forma-1-es csapatának arra, hogy a Red Bullt legyőzve világbajnok legyen 2024-ben — ezt mondja a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon győztes Oscar Piastri, aki arról is beszélt, ő is visszaadta volna a pozíciót csapattársának, Lando Norrisnak fordított helyzetben.

A Hungaroringen a McLaren magabiztos kettős győzelemmel tudott közelebb kerülni a Red Bullhoz, a verseny azonban nem ment olyan simán a wokingiaknak — elsősorban a futam során alkalmazott csapatutasítások miatt. Az istálló stratégiája miatt ugyanis Lando Norris a futam hajrájában arra kényszerült, hogy visszaadja az első helyet Piastrinak, aki így végül meg is nyerte a versenyt.

Piastri ugyanakkor a The Age című ausztrál lapnak arról beszélt, fontos látni, hogy ő és Norris is a McLaren csapatáért versenyeznek.

„Mindenekelőtt én a McLaren versenyzője vagyok. Nem az Oscar Piastri Racingé… Mindig a teljes képet kell nézni. A csapatutasítás kétirányú dolog. Mindketten nagyon nyitottak és nagyon őszinték vagyunk ezzel kapcsolatban” — mondta az ausztrál tehetség.

„A fő prioritás a hétvégén az volt, hogy biztosítsuk a kettős győzelmet a csapat számára. Ez pedig együtt jár néhány nehéz döntéssel, ezek mögött pedig érzelmek is vannak. De mindketten tudjuk, hogy végső soron a csapatért versenyzőnk. Azt gondolom az utolsó kerékcserével kapcsolatban, hogyha valóban versenyeztünk volna egymással, a stratégiák nagyon eltérőek lettek volna.”

Piastri világossá tette, ő is visszaadta volna a pozíciót fordított helyzetben: „Visszaadtam volna a pozíciót. Megértem, hogy ő egy autóversenyző, és amikor vezetsz egy versenyt, nem kellemes dolog visszaadni az első helyet. De a csapatért versenyzőnk, és bizonyos döntéseket az alapján hoztak meg, hogy a csapat kettős győzelme érdekében versenyzőnk. Szóval viszonoztam volna én is fordított esetben.”

A McLaren ausztrálja arról is beszélt, szerinte jó esélyük van a világbajnoki cím megnyerésére is.

„A harc tényleg zajlik! És azt sem gondolom, hogy olyan nagyon távoli esélyeink lennének a bajnoki címre. Tényleg van esélyünk” — fogalmazott. „Ez a győzelem nagy lökést ad az önbizalomnak, de reálisan nézve a helyzetet, számomra sok mindenen nem változtat.”

„Még mindig vannak dolgok, amiken javítani szeretnék… Ha világbajnok akarok lenni — márpedig az akarok — akkor nem elégedhetsz meg azzal, hogy egészen jól csinálod a dologokat, vagy a legtöbb dolgot jól csinálod. Mindent jól kell csinálnod.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!