Piastri az F1Világnak: Harcolhatunk a világbajnoki címért a Red Bull ellen! - F1VILÁG.HU

Piastri az F1Világnak: Harcolhatunk a világbajnoki címért a Red Bull ellen!

HIRDETÉS
A McLaren ifjú titánja, Oscar Piastri az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a Hungaroringen elárulta, határozottan úgy gondolja, hogy van esélyük a Red Bull legyőzősére az idei bajnokság során.

A wokingi gárda remek fejlődést tudott felmutatni a bajnokság eddig eltelt részében, és bár egyelőre „csak” a 3. helyet foglalja el a konstruktőrök mögött, folyamatosan zárkózik fel a Red Bullra, és a mostanság gyengélkedő Ferrarira. A McLaren hátránya jelenleg 78 pont a Red Bull-lal, és mindössze 7 pont a Ferrarival szemben.

Az F1VILÁG.HU csütörtökön arról kérdezte Oscar Piastrit, látva azt, hogy a Red Bullnál Sergio Perez nemigen remekel, miközben a McLarennél mindkét pilóta az élmezőnyben tud harcolni, optimisták-e a bajnoki esélyeiket illetően.

„Azt gondolom, magabiztosak vagyunk az egész csapatunkat, a versenyzőinket, az autónkat, és mindenkit illetően, aki körülvesz bennünket. Úgy gondolom, nagy az önbizalom a csapatnál” — mondta lapunknak az ifjú versenyző. „A legutóbbi hat versenyt tekintve a mi csapatunk szerezte a legtöbb pontot. És igen, azt gondolom, zárkózunk fel minden körülöttünk lévő csapathoz.”

„A Ferraritól nyilvánvalóan már nagyon kicsi a lemaradásunk a konstruktőrök versenyében. És csökkentettük a hátrányunkat a Red Bull-lal szemben is. Természetesen ott jelenleg Max szerzi a legtöbb pontot, de nincs garancia arra, hogy ez mindig így marad. És továbbra is arra kell törekednünk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük mindkét autóval. De azt gondolom, határozottan magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy harcban vagyunk.”

Piastri hozzátette, pontosan tudja, nehéz lesz legyőzni a Red Bullt, ám biztos benne, hogy harcolni tudnak az energiaital-gyárosokkal.

„Úgy gondolom, hihetetlenül pesszimista dolog lenne, ha nem lennénk optimisták a későbbi esélyeinkkel kapcsolatban. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű feladat, és a dolgok nagyon gyorsan változhatnak. De jól csináljuk a dolgokat jelenleg, remek fejlődést tudunk felmutatni. Szóval úgy gondolom, határozottan harcban van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!