Piastri büszke a győzelemre, de nem teljesen elégedett a teljesítményével - F1VILÁG.HU

Piastri büszke a győzelemre, de nem teljesen elégedett a teljesítményével

HIRDETÉS
Óriási büszkeséggel tölti el Oscar Piastrit a hétvégi Magyar Nagydíjon megszerzett győzelem, az ausztrál versenyző viszont azt mondja, nem úgy távozik a Hungaroringről, hogy teljesen elégedett a teljesítményével.

Piastri a 2. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, és már rögtön a rajtnál az élre tudott kerülni, miután elment csapattársa, Lando Norris mellett. A McLaren aztán végül egy számára kedvezőtlen stratégiát alkalmazott azzal, hogy a brit pilótát előbb a bokszba hívta, és jó darabig kérdés volt, hogy Norris engedelmeskedni fog-e csapatának, és visszaadja-e az első helyet Piastrinak.

Norris aztán végül elengedte maga mellett csapattársát, így Piastri első F1-es futamgyőzelmét ünnepelhette a Hungaroringen.

„Természetesen minél későbbre marad a dolog, annál idegesebb lesz az ember. De jól kivitelezte a csapat. És igen, szerintem ez volt a helyes dolog” — mondta az ifjú ausztrál. „Jól pozícionáltam magam a rajtnál. És igen, az eltérő stratégiával a tempóm talán nem volt olyan jó az utolsó etapban, mint szerettem volna, de jó helyzetben voltam ahhoz, hogy összejöjjön. Szóval remekül kivitelezte a csapat.”

„Ez egy hihetetlen pillanat, nagyon régóta álmodom már erről. Az első álmom az volt, hogy eljussak az F1-be. A második pedig, hogy nyerjek egy versenyt. Nagyon-nagyon boldog és büszke vagyok — nemcsak magam, hanem azok miatt is, akik segítettek eljutni ide. Elsősorban természetesen a családomra gondolok. Nagy döntésekre volt szükség egészen fiatalon, hogy elkezdjem hajszolni az F1-es álmot. Nagyon nehéz F1-es versenyzővé válni úgy, hogy Ausztráliában marad az ember, szóval komoly döntésekre volt szükség nagyon korán. Nagyon-nagyon büszke vagyok, mert kifizetődtek ezek a döntések, és végül megérte.”

Piastri hozzátette, a Hungaroringen megszerzett győzelem természetesen teljesen más érzés, mint a tavalyi sprintfutamon aratott diadal.

„Az nekem valamiért mindig egy kicsit furcsa volt… Győzelem az is, de nem igazi győzelem. Ez most sokkal büszkébbé tesz. Természetesen az is különleges pillanat volt akkor, de az érzelmeket tekintve ez teljesen más.”

A McLaren ifjú versenyzőjét aztán a Magyar Nagydíjon alkalmazott stratégiáról is megkérdezték — mely miatt végül Norris mögé került a versenyen.

„Biztos vagyok benne, hogy ez olyasvalami, amit megvitatunk majd a csapattal. Akkor én azt az információt kaptam, hogy Lando hamar kiáll, hogy védekezzen Lewisszal [Hamilton] szemben, én pedig Maxszal [Verstappen] szemben védekezek, mert tudtam, hogy később fog kiállni, és szerintem egyszerűen csak arról szólt a dolog, hogy biztonságba helyezzük magunkat.”

„Természetesen így Lando elém tudott vágni, ami miatt egy kicsit komplikáltabbá váltak számomra a dolgok. De biztos vagyok benne, hogy átrágjuk majd magunkat rajta.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy az utolsó etapban miért nem tudta tartani a lépést Norrisszal, Piastri kifejtette: „Azt gondolom, az egész verseny során egy szinten teljesítettünk. A piszkos levegő viszont szerintem nagy különbséget jelentett.”

„Úgy gondolom, hogy az, ahogy az utolsó etapban álltam, nem jelentett nagy különbséget. Abban az utolsó etapban nem voltam olyan gyors, mint amilyennek lennem kellett volna, ez pedig olyasvalami, amin javítani szeretnék. Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, de hogy teljesen elégedett vagyok-e a teljesítményemmel a hétvége után? Nem, nem vagyok. Vannak dolgok, amiken javítani szeretnénk. Úgy gondolom, a pályapozíció nagy különbséget jelentett, és szerintem ezért is volt annyira kritikus az a jó rajt, amit sikerült összehoznom. Az utolsó etapban viszont egyszerűen nem volt meg az a tempó, amit szerettem volna. Ki kell még értékelni, hogy miért is alakult így.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!