Rajtra készen: Elkezdte belakni a Hungaroringet a Forma-1 mezőnye! - F1VILÁG.HU

Rajtra készen: Elkezdte belakni a Hungaroringet a Forma-1 mezőnye!

HIRDETÉS
Minden jegy elkelt a Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi versenyére, így idén is teltházas közönség előtt gurulhatnak pályára a világ legjobb autóversenyzői a Hungaroringen. Hétfőn sajtótájékoztatót tartottak, ahol egyebek mellett a pályán zajló felújítási munkálatokról is szó esett.

És persze az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is bemutatták azokat a trófeákat, melyeket 2024-ben is a Herendi Porcelánmanufaktúra készít el az F1-es Magyar nagydíj legjobbjainak. A neoklasszicista vázák mintája egy különleges távol-keleti motívum, mely — Simon Attila, a cég vezérigazgatója pedig a hétfői médiaeseményen elárulta, a bézs alapszínre egy zöld színű rózsamintát alkottak növényi indákkal és levelekkel, tükrében pedig a jól megszokott módon a Hungaroring sziluettje jelenik meg. A versenyen a legjobb 3 helyen végző versenyző, valamint a győztes konstruktőr is Herendivel gazdagodik majd, a díjakat 18 karátos arannyal díszítették, összértékük pedig több tízmillió forint.

A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt a pálya felújítási munkálatairól is szót ejtett. A közműhálózat fejlesztését már teljes mértékben elvégezték, mint ahogy elkészült az új főbejárat és főépület is, melynek belső munkálatai még november végéig eltartanak. Kibővült emellett a főlelátó mögötti terület, mint ahogy a paddock is 19 méterrel szélesebb lett. A felújítási munkálatok következő szakasza az idei Magyar Nagydíj után közvetlenül kezdődik majd, ekkor a jelenlegi főépületet teljes egészében elbontják.

„A felújítás következő szakaszában lebontjuk a főlelátót is, ám a két alagút, mely a paddockból vezet a Super Gold tribünhöz, már szerkezetkész állapotban van” — mondta Gyulay.

A hétvégén egyébként várhatóan tovább folytatódnak majd az egyeztetések a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövőjéről a sportág első emberével, Stefano Domenicalival. A magyar versenypályának 2032-ig van érvényes F1-es szerződése, illetve további 5 éves opciós megállapodást írtak alá a felek még korábban.

A hétfői sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt és a MÁV-Volán csoport elnök-vezérigazgatója, Páfféri Zoltán egy három évre szóló stratégiai megállapodást írtak alá, a közlekedési vállalat és a Hungaroring speciális járatok indításáról és különleges jegytermékek forgalmazásáról állapodott meg.

A média — köztük az F1VILÁG.HU — képviselői hétfőn elsőként vehették szemügyre azt a brazil színekre festett kerékvetőt, melyet a pálya sikánjában alakítottak ki a hétvégére a 30 éve elhunyt Ayrton Sennára emlékezve.

A Forma-1 mezőnye időközben a Hungaroring paddockjában és bokszutcájában már megkezdte az építkezést: a csapatok napok óta dolgoznak már a motorhome-ok felállításán, illetve a garázsok berendezésén. A versenyzők várhatóan csütörtökön látogatnak majd ki először a mogyoródi versenypályára.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj eseményeiről az F1VILÁG.HU egyenesen a helyszínről tudósít majd, így érdemes lesz velünk tartani a hétvége során.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!