Red Bull: A McLaren előttünk van, és talán a Mercedes is - F1VILÁG.HU

Red Bull: A McLaren előttünk van, és talán a Mercedes is

HIRDETÉS
Nem a Red Bullé a legjobb autó jelenleg a Forma-1-ben, így Helmut Marko szerint óriási jelentőse lesz annak, hogy azok a fejlesztések, melyekkel Magyarországra érkezik a csapat, jól működjenek.

Az energiaital-gyárosok jelenleg is vezetik mindkét bajnokságot a Forma-1-ben, ám már közel sem beszélhetünk olyan domináns formáról részükről, mint az elmúlt évben. Az idei szezonban nemcsak a Red Bull, de a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is versenyeket tudott nyerni, az energiaital-gyárosok pedig utoljára Spanyolországban tudtak győzelmet aratni, hiszen a legutóbbi két versenyen a Mercedes diadalmaskodott.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a Red Bull több új fejlesztéssel érkezik majd a hétvégi Magyar Nagydíjra, ezek pedig döntő jelentőségűek lesznek — mondja Helmut Marko.

„A lényeg számunkra az, hogy mindennek tökéletesen passzolnia kell a győzelemhez, a legkisebb hibát sem engedhetjük meg magunknak” — magyarázta az osztrák szakember a Speedweek című lap hasábjain. „Túl lassúak voltunk a közepes keverékű gumikon Silverstone-ban, de hála az égnek lesz egy fejlesztésünk Budapesten, és reméljük, hogy azzal újra előre tudunk lépni.”

„Egy dolog biztos, a fejlesztésnek működnie kell, mert jelenleg a McLaren mögött vagyunk tempóban, és ha megnézzük a Brit Nagydíjat, a Mercedes mögött is. Abban, hogy a hőmérséklet jelentős szerepet játszik, vagy hogy az az autó, ami jól működik Barcelonában, jól boldogul más pályákon is, olyan bölcsesség, amiben már nem igazán hiszek. Mindezt megkérdőjelezi a gumihelyzet.”

„Nyilvánvalóan kulcskérdés, hogy megfelelő hőmérsékleti tartományba hozzuk a gumikat, de jelenleg nem a Red Bullé a leggyorsabb autó, és ezt korrigálnunk kell a fejlesztéssel.”

Marko arról is beszélt, az mindenképpen előny, hogy az ellenfelek egymástól rabolnak pontokat, erre azonban nem támaszkodhatnak.

„Az természetesen segít, hogy a Red Bull ellenfelei váltogatják egymást az élen, de erre nem támaszkodhatunk. Emellett úgy gondolom, hogy a Ferrari már nincs játékban. Saját erőnkből kell újra győznünk, ez a célunk. Még 12 versenyhétvége hátravan, és nem támaszkodhatunk arra, hogy mindig mások vannak mögöttünk, illetve előttünk, és ebből előnyt kovácsolunk.”

Az osztrák szakember szót ejtett Sergio Perezről is, akinek mindenképpen javítania kell teljesítményén a folytatásban.

„És szükségünk van két versenyzőre is a konstruktőri bajnokság miatt, és bízunk abban, hogy Sergio újra formába lendül. A következő két verseny után, a nyári szünet során kiértékeljük majd a helyzetet, és aztán meglátjuk, mi történik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!