Ricciardo dühös, mert csapata „elb*szta” a versenyét a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Ricciardo dühös, mert csapata „elb*szta” a versenyét a Hungaroringen

HIRDETÉS
Rendkívül dühösen és csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Magyar Nagydíjat követően Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta kijelentette, csapata egész egyszerűen „elb*szta” a versenyét, ezért pedig még bocsánatot sem kértek tőle.

A Visa CashApp RB rutinos pilótája csapattársa elől, a 9. helyről rajtolt a vasárnapi versenyen, ám beragadt Alex Albon és Kevin Magnussen mögé. A Williams és a Haas aztán a futam 6. körében a bokszba hajtott, Ricciardót pedig nem sokkal később szintén kihívták kerékcserére — ennek következtében pedig az ausztrál versenyző a következő etapot is ezen két pilóta mögött töltötte.

Ricciardo így több mint 20 másodperccel lemaradt Yuki Tsunodától, majd a 28. körben ismét kiállt kerékcserére — egy körrel azt megelőzően, hogy csapattársa megejtett első és egyetlen bokszkiállását. A japán pilóta végül pontokat szerzett, Ricciardo viszont csak a 12. helyen ért célba, a verseny után pedig nagyon dühösen nyilatkozott.

Arra a kérdésre, hogy egy kicsit csalódott-e a hungaroringi hétvége miatt, Ricciardo egy sóhaj után így felelt: „Nagyon. Miért hívtak ki az elején, amikor… Két autó átugrott bennünket a rajtnál a lágy gumikkal. Ez rendben van. Hagyjuk menni őket. Aztán kiálltak, mi pedig követtük őket — csak azért, hogy az ő stratégiájukon legyünk.”

„Kiálltunk, előttünk pedig ott volt a tiszta pálya — mi viszont úgy döntöttünk, hogy kiállunk velük együtt, és egy DRS-vonatba lökjük magunkat. És mindannyian ugyanazon a gumin voltunk, a kemény keveréken, szóval…”

Ricciardo hozzátette, nem volt ideje sem arra, hogy megkérdőjelezze a csapat döntését.

„Egy késői döntés volt, amikor szóltak, hogy álljak ki, ilyenkor az ember kimegy. De hogy őszinte legyek, amint a bokszba hajtottam, meg is kérdőjeleztem a döntést. De annyira késői volt már, hogy vitázni nem lehet. A 13-as kanyarban szóltak, nekem pedig reagálnom kellett.”

„Aztán Stroll körönként 1 másodperccel zárkózott fel rám, ők pedig mondják, hogy nagyon fontos, hogy magam mögött tartsam, de mit várnak tőlem? Olyan korán kihívtak, sokkal használtabb gumikon voltam. Azt várják tőlem, hogy harcoljak olyan helyeken, ahol már nem is vagyunk harcban. Ez is frusztráló. Volt idő, amikor egyszerűen azt éreztem, hogy… meg volt ásva a sírunk.”

Ricciardo ugyanakkor rámutatott, a csapattárs, Yuki Tsunoda 9. helye is azt mutatja, szerezhettek volna pontokat a Hungaroringen.

„Megvolt a tempónk, és gyakorlatilag Yukinak adtuk azt a versenyt, ami előttünk állt. Mindketten meg tudtuk volna csinálni. De nem tettük. Őszinte leszek, többet vártam. A levezető körön vártam egy ‘bocsi, elb*sztuk’ üzenetet. Nem kaptam meg. Ez csak még jobban feldühített.”

Hirdetés

Az RB csapatfőnöke, Laurent Mekies elismerte, tényleg elrontották Daniel Ricciardo versenyét a Magyar Nagydíjon.

„Sajnos elszúrtuk Daniellel, túl korán kihívtuk őt a nagy forgalomban, ami miatt elveszítette az esélyeit a pontszerzésre” — magyarázta. „A tempója egész hétvégén rendkívül erős volt, és ezt a verseny utolsó etapjában szintén bizonyította, amikor végre tiszta pályán autózhatott, és vissza tudta küzdeni magát.”

„Osztozunk a frusztrációjában, tanulni fogunk ebből, és megerősödve térünk vissza a következő hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!