Ricciardo nem tudja, hogy lesz-e versenyzőcsere a Red Bullnál, de élvezi, hogy mikroszkóppal figyelik a teljesítményét - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem tudja, hogy lesz-e versenyzőcsere a Red Bullnál, de élvezi, hogy mikroszkóppal figyelik a teljesítményét

HIRDETÉS
Miközben sokat pletykálnak arról, hogy ő veheti át Sergio Perez helyét a Red Bull Forma-1-es csapatánál, Daniel Ricciardo azt mondja, ő kizárólag arra összpontosít, hogy jó teljesítményt nyújtson jelenlegi csapatánál.

Bár Ricciardo számára nem indult könnyen a 2024-es évad, az elmúlt időszakban javuló formát mutatott — a hírek szerint pedig van esély arra, hogy Sergio Perez menesztése esetén ő lehet Max Verstappen csapattársa a nyári szünet után. A pletykák arról szólnak, dr. Helmut Marko inkább Yuki Tsunodát preferálná, Christian Horner csapatfőnök azonban az ausztrál pilóta mellett tenné le a voksát.

Ricciardót a Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték meg arról, tud-e arról, hogy pilótacsere lesz a Red Bullnál hamarosan.

„Nem tudom. Őszintén mondom, nem tudom. De mint mindig, csak magamra és arra összpontosítok, amit meg tudok tenni. Minden verseny vagy néhány verseny után a narratíva változik, ez az a sport, amelyben vagyunk” — mondta Ricciardo. „A dolgok gyorsan történnek, és azt hiszem, ilyen helyzetekben csak magadra kell koncentrálnod, kihozni a legtöbbet ebből, és aztán meglátni, merre sodor a szél. A hozzáállásom nem változik. Budapestre érkezve tudtam, hogy két fontos hétvége jön a szünet előtt, és nyilvánvalóan egy kis lendülettel akarok a nyári szünetre vonulni. Szóval igen, ez jár a fejemben. Igyekszem jól teljesíteni.”

Ricciardo beszélt arról is, a nehéz idénykezdet után úgy érzi, sikerült előrelépéseket tennie a teljesítmény tekintetében.

„Határozottan elégedettebb vagyok most, mint az első néhány versenyen ebben a szezonban. Alapvetően úgy éreztem, hogy az egész szezonban jó vagyok, de az első néhány versenyen nem igazán klappolt minden, hogy úgy mondjam. Azt hiszem, azóta több mindent tudtam kihozni magamból, különösen a legutóbbi néhány versenyen. Szerintem jó irányba haladok, és ez nyilvánvalóan fontos. Persze minden versenyen remekül akarsz teljesíteni, de nyilvánvalóan tudtam az első néhány futam után, hogy még mindig meg kell találnom valamit, de határozottan elégedettebb vagyok.

„Kényelmesebben érzem magam ott, ahol vagyok, és igen, meg tudom mutatni a jeleit annak a sebességnek, amelyről tudom, hogy megvan bennem. És ez nyilvánvalóan… Mindannyian próbáljuk kihozni magunkból minden hétvégén, és van, hogy könnyebben megy. De azt gondolom, sokkal elégedettebben ülök most itt, mint két vagy három hónappal ezelőtt.”

Mielőtt tavaly visszakerült az F1-es mezőnybe, Ricciardo a Red Bull Racing csapatánál tartalékosként tevékenykedett, és rengeteg marketingfeladatot is ellátott a csapatnak. Csütörtökön arról is megkérdezték, milyen szoros kapcsolatban maradt az osztrák F1-es csapat vezetőségével.

„Igen, még mindig sokat beszélek Christiannal [Horner] és Helmuttal [Marko] ebben a tekintetben. És igen, őszintén szólva, még mindig sok minden megy át rajtuk. Szóval ez van…”

„Hogy a csapat többi dolgával kapcsolatban beszélünk-e? Nem igazán, mert nyilvánvalóan itt vagyok, és erre összpontosítok a mérnökeimmel és minden mással. Nyilvánvalóan tavaly részt vettem a versenyzői megbeszéléseken, valamint az utólagos eligazításokon, és kérdéseket tettem fel a mérnököknek és bárki másnak, de most nyilvánvalóan ez nem így van.”

Hirdetés

„De igen, a Christian és Helmut oldal még mindig megvan, és jó látni őket egy jó eredmény után. Helmut még mindig megmondja, ha az eredmény nem jó, de igen, határozottan elégedett vagyok, hogy visszatértem ebbe, és újra mikroszkóp alatt vagyok, ha úgy tetszik, ebben a környezetben egy kis nyomással — ez szórakoztató.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo nem tudja, hogy lesz-e versenyzőcsere a Red Bullnál, de élvezi, hogy mikroszkóppal figyelik a teljesítményét
Lawson: Távoli cél az, hogy a Red Bull ülésére gondoljak
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!