Ricciardo tudja, „szét kell rúgnia pár hátsót” a nyári szünet előtt - F1VILÁG.HU

Ricciardo tudja, „szét kell rúgnia pár hátsót” a nyári szünet előtt

HIRDETÉS
A Forma-1-es jövőjéért harcoló Daniel Ricciardo azt mondja, pontosan tudja, hogy a nyári szünet előtti utolsó két versenyen „szét kell rúgnia néhány hátsót” annak érdekében, hogy biztosítsa maradását a száguldó cirkuszban.

A rutinos versenyző tavaly tért vissza a Forma-1-be az AlphaTauri és a Red Bull segédletével, idén pedig a faenzai istállónál folytatta a versenyzést — egyelőre azonban nem sok sikerrel. Meglehetősen kiábrándító formát mutatott az évad első felében, és akár arra is esély lehet, hogy a nyári szünetet követően elveszíti ülését a Visa CashApp RB csapatánál.

Ricciardo a Magyar Nagydíj hétvégéjén beszélt arról, jól tudja, a hétvégi Magyar Nagydíj, valamint a jövő hétvégi Belga Nagydíj nagyon fontos lesz jövője szempontjából.

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez a két hétvége talán a legfontosabb a szezon során” — mondta a rutinos ausztrál a RacingNews365.com című internetes lapnak. „Ha sikerül jó lendülettel és pozitivitással nekiugrani a szünetnek, az segíthet, de hogy ez azt jelenti-e majd, hogy megtarthatom-ez ülésem itt, vagy esetleg valami komolyabb dologra is esélyem lesz, ki tudja?”

„Még ha nem is vagyok elragadtatva az eddigi szezonomtól úgy egészében, nem nézegethetek hátra. Az már megtörtént. Most van két versenyem, hogy szétrúgjak néhány hátsót, és momentán ebbe fektetem az energiámat.”

A nyolcszoros futamgyőztes említést tett arról is, nemcsak ő és Sergio Perez jövője bizonytalan, ugyanakkor tudja: ha kihozza magából azt, ami benne van, képes lehet kiharcolni magának a lehetőséget 2025-re.

„Nem csupán Checóról és rólam van szó, hanem vannak más versenyzők is, akik egy kicsit bizonytalanok a jövőjükkel kapcsolatban. Most nagyon tágan fogalmazok: még Max is szeretne hátsókat szétrúgni, mindannyian erre törekszünk, de igen, néhányunk számára több múlhat ezen. Nézzék: hogy segítene-e a jövőmön az, ha szétrúgnék pár hátsót a következő néhány versenyen? Igen. Ha pedig azt csinálom, amiről tudom, hogy képes vagyok rá, akkor talán jó dolgok fognak történni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!