Sajtó: Nem győzte meg a Red Bullt Lawson silverstone-i tesztje - F1VILÁG.HU

Sajtó: Nem győzte meg a Red Bullt Lawson silverstone-i tesztje

HIRDETÉS
Nem győzte meg Liam Lawson múlt heti tesztje a Red Bull Forma-1-es csapatát arról, hogy az új-zélandi tehetség alkalmas lenne átvenni Sergio Perez helyét az osztrák istállónál.

A tavaly az AlphaTauri színeiben öt versenyen is rajthoz álló Lawson Silverstone-ban, egy filmforgatás keretében tesztelhette a Red Bull RB20-as versenyautóját, a hírek szerint pedig erre elsősorban azért került sor, hogy az energiaital-gyárosok kiértékeljék a teljesítményét azok után, hogy Sergio Perez igencsak kiábrándító formát mutat jelenleg.

Úgy tudni, Lawson jó eséllyel pályázik arra, hogy a nyári szünetet követően átvegye Perez helyét a Red Bullnál, a PlanetF1 újságírója, Thomas Maher azonban úgy értesült, a silverstone-i teszten a fiatal pilóta nem igazán győzte meg az osztrákokat.

„Úgy tudom, hogy Lawson köridejei a filmforgatási napon kissé alulmúlták a Red Bull várakozásait” — fogalmazott az újságíró. „Leggyorsabb körideje 2 tizeddel maradt el attól a szintidőtől, amit [Max] Verstappen hétvégi leggyorsabb köre alapján határoztak meg neki. Az esélyei így arra, hogy helyet kap-e valamelyik Red Bull-csapatnál, attól függ, hogy Perez hogyan teljesít a nyári szünet előtti utolsó két versenyen.”

A Red Bull tanácsadója, dr. Helmut Marko a Speedweek című lap hasábjain szintén arra utalt, a hétvégi Magyar Nagydíj, majd az azt követő belgiumi hétvége döntő fontosságú lesz Perez számára.

Sszükségünk van két versenyzőre a konstruktőri bajnokság miatt, és bízunk abban, hogy Sergio újra formába lendül. A következő két verseny után, a nyári szünet során kiértékeljük majd a helyzetet, és aztán meglátjuk, mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!