Schumacher állítja, elérhető közelségben van számára az F1-es visszatérés - F1VILÁG.HU

Schumacher állítja, elérhető közelségben van számára az F1-es visszatérés

HIRDETÉS
Elérhető közelségbe került a Forma-1-es visszatéréshez Mick Schumacher — erről ő maga beszélt nemrég egy interjúban. A német pilóta 2022 végén intett búcsút a királykategóriának, a visszatérésről azonban soha nem mondott le.

Schumacher 2021-ben és 2022-ben volt a Haas F1-es csapatának versenyzője, szerződésének lejártát követően azonban az amerikai istálló nem hosszabbított vele. A fiatal tehetség ugyanakkor nem került ki a Forma-1 körforgásából, hiszen a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik azóta is, sőt, a McLarennél ő a beugró pilóta szükség esetén.

A 25 esztendős versenyző ráadásul idén már nemcsak a kispadon ül, hanem aktívan versenyez is, mégpedig az Alpine színeiben az Endurance-világbajnokság [WEC] mezőnyében. Úgy hírlik, ő az egyik esélyes arra, hogy átvegye a csapattól távozó Esteban Ocon helyét 2025-ben — nemrég Bruno Famin csapatfőnök meg is erősítette, szerepel a listájukon.

Schumacher nemrég egy interjúban beszélt arról, továbbra is az F1-es visszatérés a célja, mert meg akarja mutatni, mire képes.

„A Forma-1-es esélyeim eddig elég jónak tűnnek” – mondta a 25 éves pilóta az AFP hírügynökségnek adott interjújában. „Számomra fontos, hogy visszatérjek a Forma-1-be, hogy megmutathassam, mire vagyok képes.”

„Jelenleg a Forma-1 elérhető közelségben van. De meg kell bizonyosodnom róla, hogy nem leszek túlontúl magabiztos, hogy továbbra is kitartok, és gondoskodnom kell arról, hogy legyen egy B-terv arra az esetre, ha nem sikerülne.”

„Az én tervem mindig is a Forma-1 volt, most meg kell várnunk, milyen lehetőségek adódnak számomra. Úgy döntöttem, hogy addig fogok várni a Forma-1-re, ameddig szükséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!