Tsunoda egy nagy hiba után esett el a pontszerzéstől Texasban - F1VILÁG.HU

Tsunoda egy nagy hiba után esett el a pontszerzéstől Texasban

HIRDETÉS
Nem tudott jó eredményt elérni a Forma-1-es Amerikai Nagydíj vasárnapi versenyén Yuki Tsunoda. A japán pilóta hibázott, de reméli, hétvégén, Mexikóban javítani tud.

Tsunoda jó eséllyel pályázott a pontszerzésre Austinban, végül azonban csak a 14. helyen ért célba. A gyenge eredményhez hozzájárult az is, hogy a futam második felében elkövetett egy nagy hibát, megpördült ugyanis. Azt mondja, úgy érzi, van pár dolog, amit csapatként is csinálhattak volna másképp.

„Kemény és frusztráló verseny volt. Közepes keveréken kezdtem egy egykiállásos stratégiával, míg más versenyzők kemény gumikon indultak, hogy hosszabb első etapot fussanak, mielőtt új közepes gumikra váltanak” — magyarázta a japán versenyző.

„Meg fogjuk vizsgálni, hogy lehetett-e volna valamit jobban csinálni, valamint tanulunk belőle a jövőre nézve. Sajnos hibáztam a verseny második felében, amikor elvesztettem az irányítást és megpördültem az 1-es kanyarban, ami biztosan nem segítette a versenyünket. Nagyon furcsa pillanat volt, nem vagyok biztos benne, mi történt, így mindenképpen át kell néznünk. Mexikó hamarosan következik, erősebben fogok visszatérni.”

Miközben Tsunoda nem szerzett pontot, a csapathoz visszatérő Liam Lawson 9. lett Austinban, ami nem vet jó fényt a japán versenyzőre — tekintettel arra, hogy a hírek szerint a két pilóta konkrétan Sergio Perez red bullos üléséért harcol egymással.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunoda egy nagy hiba után esett el a pontszerzéstől Texasban
Horner szerint teljesen egyértelmű, hogy Norris büntetést érdemelt
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!