Tsunoda szerint furcsa lenne, ha nem őt, hanem Lawsont ültetné Perez helyére a Red Bull - F1VILÁG.HU

Tsunoda szerint furcsa lenne, ha nem őt, hanem Lawsont ültetné Perez helyére a Red Bull

HIRDETÉS
A Visa CashApp RB versenyzője, Yuki Tsunoda elismerte, furcsa lenne, ha a Red Bull Liam Lawsont ültetné Sergio Perez helyére ahelyett, hogy őt léptetik elő. A japán pilóta úgy érzi, képes lenne helytállni az energiaital-gyárosok nagycsapatánál.

Bár Perezzel nemrégiben szerződést hosszabbított a Red Bull, miután a mexikói pilóta igencsak gyengén muzsikál újabban, sokat pletykálnak arról, hogy a nyári szünet után már más vezeti az autóját. A hírek szerint Perez ülésére jó eséllyel pályázik Liam Lawson, aki nemrég Silverstone-ban tesztelhetett is a Red Bull idei autójával.

A Red Bull kiscsapatánál, az RB-nél versenyző Yuki Tsunoda viszont elismerte, furcsa lenne, ha Perez leváltása esetén nem őt, hanem Lawsont hívnák be a nagycsapathoz.

„Furcsa lenne, ha Liamet választanák. Liam nagyon jó munkát végzett, amikor a szimulátorban vezetett, de szerintem én ennél többet tettem. Szóval meglátjuk, hogy alakul. Tudják, hogyan menedzseljék a versenyzőket” — mondta újságíróknak nyilatkozva Tsunoda a Hungaroringen, majd arra a kérdésre, hogy felkészült-e, illetve megérdemelné-e a Red Bull ülését, így felelt: „Igen, természetesen. Máskülönben nem jelentették volna be ilyen hamar a jövő évi ülésemet.”

„Felkészültnek érzem magam az elmúlt három évhez képest — felkészültem arra, hogy a topcsapatok ellen harcoljak jobb pozíciókért, és csatázzak akár Maxszal is. De végső soron ők azok, akik dönteni fognak, nem tudom kontrollálni, szóval csak arra fókuszálok, hogy mit csinálok a következő versenyeken.”

Tsunoda elárulta, komoly egyeztetések még nem folytak közte és a Red Bull között arról, hogy ő vehetné át Perez helyét.

„Csak egy szokásos beszélgetések voltak a vendéglátóegységben. Szerintem nem siettetik a dolgot. Néhány versennyel ezelőtt jelentették csak be Checót. Nagyon jól szerepelt, és ha a pilóta jól teljesít, nincs okuk változtatni. Amit csináltak, az jó dolog volt Checo számára, mert nem akartak extra nyomást kreálni, és ez fair dolog. Ami engem illet, azt akarták, hogy vezessek és arra fókuszáljak, amit most csinálok — szóval nem voltak komoly egyeztetések még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!