Üzent a McLaren-főnök: Ha a csapat érdekeit nem tartod szem előtt, nincs helyed nálunk! - F1VILÁG.HU

Üzent a McLaren-főnök: Ha a csapat érdekeit nem tartod szem előtt, nincs helyed nálunk!

HIRDETÉS
A csapat érdeke az első a McLarennél, és ha ezt nem tartják be a versenyzők, nincs helyük az istállónál — nyilatkozta a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően a wokingi együttest irányító Andrea Stella.

A McLaren kettős győzelemmel zárta a hungaroringi hétvégét: Oscar Piastri elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Lando Norris előtt. A futamot követően mégis mindenki a versenyen történtekről beszél, ahol Norris nagy könyörgések után adta csak vissza a vezetést Piastrinak.

Történt ugyanis, hogy bár a futam elején Piastri volt az élen, a McLaren mégis Norrist hívta elsőként a bokszba — ezzel azonban az ausztrál pilóta hátrányba került, elveszítette a vezetést márkatársával szemben. Hogy miért folyamodott ehhez a stratégiához a McLaren, mely végül némi feszültséget okozott házon belül, arról részletesen írtunk ebben a cikkben.

Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke részletesen nem akart ugyan arról beszélni, a versenyek előtt milyen diskurzust folytatnak pilótáikkal, egy dolgot azonban kiemelt: a csapat érdeke mindenek felett álló — és ha ehhez nem tartják magukat a pilóták, akkor nincs keresnivalójuk a McLarennél.

„Minden verseny előtt beszélünk a pilótáinkkal, ez az elveinkről szól” — mondta Stella újságíróknak nyilatkozva a vasárnapi verseny után. „Nagyon nehéz lenne Forma-1-es versenyeket menedzselni, ha csak olyan szabályokról beszélnénk, mint például: ‘az elöl lévő autónak van elsőbbsége a kiállásoknál’. Mert így azt kockáztatnánk, hogy minden versenyző kétségbeesetten próbálna az első kanyar előtt az élre kerülni, mert elsőbbséget akarnak.”

„Beszéltünk az elveinkről, amikor versenyzünk, és az egyik elv az — de nem akarok túl sokat elárulni —, hogy a csapat érdeke az első. Ha ezen a téren hibázol, nem lehetsz a McLaren Forma-1-es csapatának tagja. Ez az elv.”

„Megerősítjük néhány módját annak, ahogyan együtt dolgozunk, például az üzenetek terén, ha ilyen helyzeteket kell megoldanunk. Ezt tesszük a verseny előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!