Verstappen: A magyarországi fejlesztések döntő fontosságúak az idei esélyek szempontjából! - F1VILÁG.HU

Verstappen: A magyarországi fejlesztések döntő fontosságúak az idei esélyek szempontjából!

HIRDETÉS
Eddigi legkomolyabb fejlesztési csomagjával érkezett a hétvégi Magyar Nagydíjra a Red Bull Forma-1-es csapata, Max Verstappen pedig azt reméli, az újításoknak hála sikerül észrevehető módon javítaniuk a teljesítményen.

Bár kiváló formában kezdte a szezont, a Red Bull az elmúlt időszakban szemmel láthatóan lemaradt a fejlesztési versenyben ellenfeleivel, különösen a McLarennel és a Mercedesszel szemben. Az osztrákok mindkét bajnokságban az élen állnak, ám pontosan tudják, muszáj javítaniuk autójuk teljesítményén, ha esélyesek akarnak lenni a világbajnoki címre.

A Red Bull a Magyar Nagydíjon éppen ezért számos újítást felvonultat majd — hogy pontosan miket, az pénteken derül majd ki a Hungaroringen.

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull hungaroringi fejlesztései döntő fontosságúak-e következő hónapok szempontjából, Verstappen így felelt: „Így is mondhatjuk, igen. Azt hiszem. Ha nem javul jelentősen a köridő, akkor nem tudom, hogyan fog alakulni a szezon hátralévő része.”

„Ugyanakkor azt sem tudom, mivel áll elő a többi csapat. Szóval csak magunkra összpontosítunk. Lesz jó néhány újítás az autó. Nagyobb csomagról beszélünk annál, mint amiket eddig hoztunk. És természetesen remélem, hogy egy kicsit javul a köridő általa.”

Verstappen arra viszont nem számít, hogy a fejlesztéseknek hála a Red Bull újra akkora előnyben lesz, mint korábban, viszont azt reméli, közelebb kerülnek majd a McLarenhez és a Mercedeshez — merthogy véleménye szerint az elmúlt időszakban hátrányba kerültek.

„A legutóbbi néhány versenyen nem a miénk volt a leggyorsabb autó. Nem számítok arra, hogy hirtelen nagyon megváltoznak a dolgok. Remélhetőleg a fejlesztések remek lökést adnak majd. De jelenleg egyszerűen csak látni szeretnénk, hogy miképp működnek ezen a hétvégén” — mondta a holland a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek csütörtökön.

„Ha reálisan nézzük a dolgokat, látható, hogy más csapatok nagyobb lépéseket tettek — ez nagyon világos. Tudom, hogy az én csapatom is olyan keményen dolgozik, amilyen keményen csak tud, hogy teljesítményt találjon. Ezek az autók nagyon összetettek, és lehet, hogy néhány dolog pusztán a beállításokkal van összefüggésben. Ugyanakkor viszont muszáj javítanunk a teljesítményen.”

„Viszont élen álló csapatként a szélcsatornában is kevesebb időnk van — ez viszont nem kifogás, mivel nem is akarok így gondolkodni. A realitás viszont az, hogy kevesebb idő áll rendelkezésünkre, és minden tőlünk telhetőt megteszünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!