Verstappen az F1Világnak: Rossz döntéseket hoztunk, a kritikusaim pedig b*sszák meg! - F1VILÁG.HU

Verstappen az F1Világnak: Rossz döntéseket hoztunk, a kritikusaim pedig b*sszák meg!

HIRDETÉS
Rendkívül mozgalmas, egyben frusztráló versenyt futott a Magyar Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland pilóta az F1VILÁG.HU-nak elárulta, leginkább a rossz stratégiai döntések dühítették fel a hungaroringi futam során.

Verstappen a 3. helyről rajtolt a mogyoródi versenyen, végül azonban csak az 5. helyen ért célba. A holland pilóta gyakorlatilag végigidegeskedte a 70 körös távot, nem volt elégedett a Red Bull taktikai döntéseivel, ráadásul a hajrában még Lewis Hamiltonnal is összeütközött.

Az F1VILÁG.HU csapata a leintést követően arra kérte a háromszoros világbajnokot, értékelje a hungaroringi viadalt, illetve azokat a dühkitöréseket, amiket a rádión megejtett csapata felé.

„Kemény volt” — mondta a háromszoros világbajnok lapunknak nyilatkozva a vasárnapi verseny után. „Természetesen nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy a McLarenekkel harcoljunk ma. Utána megszerezhettük volna a 3. helyet, de aztán… rossz stratégiai döntések miatt hátrányba kerültem, amikor is folyamatosan küzdenem kellett azzal, hogy megpróbáljak előzni… Nem jött ma össze, nagy volt a forróság, és amint közel kerültél más autókhoz, túlmelegedett a te autód és a gumijaid, és gyakorlatilag minden gumielőnyöd elszállt.”

A Hamiltonnal való ütközésével kapcsolatban a háromszoros világbajnok hozzátette: „Sok sz*rt zúdítottak rám Ausztria után, miszerint a féktávon mozdultam, meg ilyenek… Én egy kezdeti manőverrel pozícionáltam az autómat, és aztán egyenesben tartottam, de ő ma féktávon folyamatosan mozgott jobbra. Ezért is fékeztem el, mert próbálkoztam az előzéssel, de aztán láttam, hogy az autója közelít felém, így már korábban is összeütközhettünk volna.”

Verstappen kifejtette, beszélni fog a Red Bull csapatával a vasárnapi versenyen meghozott taktikai döntésekkel kapcsolatban.

„Beszélni fogok velük, mert fogalmam sincs, hogy hogyan és miért történtek ezek a dolgok.”

„Természetesen dühös voltam a ma történtek miatt, és talán a csapat nem eszmélt fel az adott pillanatban, hogy mit is csinált rosszul. És aztán az autóban ülve az embernek mindig más érzései vannak.”

Arra a kérdésre, hogy a rossz taktikai döntések, vagy a tempóhiány dühítette-e jobban, Verstappen így felelt: „Ami az autót illeti, tudtam, hogy eleve nehéz versenyünk lesz. Nehéz lett volna legyűrni a McLarent. De talán a csapatnál nem látták jól azt, hogy ma nagyon nehéz volt követni más autókat.”

„Dühös voltam a rádión, de voltam már korábban is az, néha pedig az ember csak megnyomja a rádió gombot, és elmondja a véleményét — ma is ezt tettem. Reméltem, hogy a második kiállás már egy jobb döntés eredménye lesz, de nem így lett… Ez engem nem zavar vezetés közben: persze, dühös voltam, de aztán a fókusz ilyenkor visszahelyeződik arra, amit tenned kell.”

Hirdetés

Verstappent aztán az interjúk során is dühbe gurult, amikor megkérdezték arról, mi a véleménye azokról a véleményekről, melyek szerint túlságosan frusztrált tud lenni akkor, amikor nem mennek jól a dolgok: „A válaszom erre az, hogy b*sszák meg!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!