Verstappen csak remélni tudja, hogy szombatra feljavulnak - F1VILÁG.HU

Verstappen csak remélni tudja, hogy szombatra feljavulnak

HIRDETÉS
Nincs meg a tempó a Red Bullnál Imolában a Forma-1 aktuális bajnoka, Max Verstappen szerint: a holland versenyző végigszenvedte az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki nyitónapját, és csak remélni tudja, hogy szombatra fordítani tudnak.

Verstappen mindkét szabadedzésen sokat szenvedett az RB20-as versenyautóval, melyet egyébként számos újítással felvérteztek erre a hétvégére. De nemcsak ő, csapattársa, Sergio Perez sem volt túl gyors, a két Red Bull végül a 7. és 8. helyeken zárta a pénteki edzésnapot.

„Nehéz nap volt” — mondta Verstappen az F1 TV-nek. „Egyszerűen nehéz volt jó egyensúlyt találni, nem igazán éreztem kényelmesen magam az autóban, sokat csúszkált alattam. Nagyon könnyű elveszíteni a kontrollt felette, szóval van jó pár dolog, amit meg kell néznünk, mivel a mai nap… egyszerűen rossz volt, nem éreztem magam kényelmesen az autóban.”

„És a hosszú etapunk is nagyon rossz, szóval kétségkívül van néhány dolog, amin javítanunk kell, ha versenyképesek akarunk lenni. Ma egész egyszerűen jócskán elmaradt a tempónk, amit meg kell oldanunk.”

Arra a kérdésre, hogy bízik-e abban, hogy szombatra fel tudnak javulni, Verstappen így felelt: „Gondolom, ennél rosszabb nemigen lehet, nem igaz? Megnézünk néhány dolgot, amiben jobbak lehetünk szombaton. De igen, úgy tűnik, a többiek egy kicsit előre tudtak lépni. Nekünk pedig egyszerűen rossz napunk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!