Verstappen hajnalig szimulátorozott a Magyar Nagydíj előtt, a Red Bull szerint ezzel semmi gond nincs - F1VILÁG.HU

Verstappen hajnalig szimulátorozott a Magyar Nagydíj előtt, a Red Bull szerint ezzel semmi gond nincs

HIRDETÉS
A vasárnapi versenyt megelőzően hajnali 3 óráig szimulátorozott Max Verstappen, ez azonban a Red Bull szerint nem járult hozzá a pilóta dühkitöréseihez a Magyar Nagydíjon.

A holland pilóta a 3. helyről rajtolt a Hungaroringen, végül azonban csak az 5. helyen intette le a kockás zászló, miután végigpanaszkodta a futamot a Red Bull rossz stratégiai döntései és a gyenge tempó miatt.

Verstappent a verseny után megkérdezték arról is, mit szól azokhoz a véleményekhez, melyek szerint nem tud hideg fejjel versenyezni, amikor nem mennek jól a dolgok — ő viszont csak azt üzente kritikusainak, hogy „b*sszák meg”. A magyarországi versenyt követően pedig a nemzetközi médiában elkezdtek arról cikkezni, Verstappen vasárnap hajnali 3 óráig fent volt, mert részt vett egy szimulátorversenyen.

A Red Bull tanácsadója, dr. Helmut Marko azonban állítja, ez semmilyen hatással nem volt a háromszoros világbajnok teljesítményére.

„Imolában még tovább fent volt. Nem tudom, hogyan jöttek össze az alvásidők, de ott megnyerte a versenyt. Max más ritmusban él, mint én vagy mások, és abban, hogy mikor került ágyba, semmi rendkívüli nincs most az ő esetében” — mondta az osztrák szakember. „Zandvoortban még arra sem ébredt fel 10 órakor, amikor a helikopterek elrepültek a motorhome-ja felett. Megvan az alváskvótája. Úgy csinálta, ahogy szokta. Szóval badarság ez.”

A Red Bull F1-es csapatát irányító Christian Horner hozzátette: „Szerintem az emberek levonnak következtetéseket, de Max tudja, mire van szükség, és bízunk a megítélésében ezen a téren.”

„Tudja, mi kell ahhoz, hogy az ember vezetni tudjon egy versenyautót és megnyerjen egy versenyt, illetve világbajnok legyen. Mindig csapatként dolgozunk, és bármilyen diskurzusok is lesznek arról, hogy hogyan fejlődjünk, azt soha nem a médián keresztül tesszük meg.”

Helmut Marko azt ugyanakkor elismerte, biztosan lesznek beszélgetések a vasárnap történtekkel kapcsolatban.

„Meg fogunk bizonyosodni arról, hogy egy kicsit elnapoljuk ezt. Minél több időt hagyunk az egyes értekezletek között, annál jobb” — magyarázta.

Mindeközben Horner világossá tette, amikor Verstappen versenymérnöke, Gianpiero Lambiase a rádión a „gyerekes” szót használta, akkor valójában nem Verstappenről, hanem a többi pilótáról beszélt.

Hirdetés

„GP azon a ponton nem Maxra utalt. Szerintem másokra utalt, akik a rádión panaszkodtak a büntetésekre. Szóval kétlem, hogy GP akkor Maxra utalt volna. Mások nyilvánvalóan azt akarják, hogy az ellenfelek büntetéseket kapjanak, mert nyilvánvalóan a versenybírók is hallgatják a rádiózásokat.”


„De már 8 éve dolgoznak együtt, és vannak dolgok, amiket jobban csinálhattunk volna a verseny napján, de ez olyasvalami, amiről csapatként fogunk beszélni majd. Szerintem azt mindenki látja, hogy javítanunk kell a teljesítményen. És mindenki keményen dolgozik ezen. Szóval zárt ajtók mögött lesznek egyeztetéseink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!