Verstappen: Piastri túl jó ahhoz, hogy másodhegedűs legyen! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Piastri túl jó ahhoz, hogy másodhegedűs legyen!

HIRDETÉS
A Forma-1 aktuális bajnoka, Max Verstappen úgy véli, Oscar Piastri „túl jó” versenyző ahhoz, hogy támogató szerepet játsszon csapattársa, Lando Norris mellett a McLaren alakulatánál. A holland szerint ő maga soha nem fogadna el egy ilyen helyzetet.

A 2024-es Forma-1-es szezon során a McLaren hatalmas fejlődést mutatott, és a nyári időszakban ők lettek az a csapat, mely igencsak esélyessé vált a Red Bull legyőzésére. A wokingi istálló megelőzte az energiaital-gyárosokat a pontversenyben, míg Norrisnak is van esélye arra, hogy beérje Verstappent az egyéni összetettben — jelenleg 52 pontos hátrányban van hat versenyhétvégével a szezon vége előtt.

Bár a McLaren általában két egyenlő státuszú versenyzőre épít, a csapat felismerte, hogy Norris még megszerezheti első világbajnoki címét, ezért a múlt hónapban úgy döntöttek, hogy szükség esetén a brit versenyzőt részesítik előnyben.

Amikor a Motorsport.com című internetes lap arról kérdezte a vb-éllovas Max Verstappent, mit gondol a McLaren csapatutasításairól, a holland pilóta kijelentette, hogy Piastri szerinte „túl jó” ahhoz, hogy támogató szerepet játsszon, és nem kellett volna elfogadnia ezt a helyzetet — bár elismerte, hogy ő maga soha nem volt hasonló szituációban.

„Számomra ő határozottan nem egy [második számú versenyző], és ha én lennék a helyében, soha nem fogadnám el ezt” – mondta Verstappen.

„Természetesen könnyű nekem beszélni, mert már 10 éve vagyok a Forma-1-ben, ez Oscar második szezonja, így nehezebb helytállnia. De ő egy nagyszerű F1-es versenyző, és nem érdemli meg, hogy lemondjon a győzelmekről és pozíciókról, csak mert ezt kérik tőle.”

Az új megközelítés szerint a McLaren valószínűleg megfordította volna a sorrendet Monzában, amikor Piastri és Norris a 2. és 3. helyen végzett, de a csapat hangsúlyozta, hogy soha nem kérnék Piastrit arra, hogy győzelmeket adjon át Norrisnak.

Norris is kijelentette, hogy nem akarja „tálcán” kapni a bajnoki címet: „Ha egy versenyző jobban teljesít nálam, akkor nekem kell jobban teljesítenem, és nem akarom elvenni tőle azt, amit megérdemel” – mondta Norris. „Nem akarom, hogy csak úgy megkapjam a bajnoki címet. Igen, rövid távon csodálatos lenne, de hosszú távon nem lennék büszke rá.”

„Az a célom, hogy Maxot és a többi riválisomat legyőzve nyerjek, és bebizonyítsam, hogy én vagyok a legjobb a pályán.”

Verstappen dicsérte a McLaren elmúlt 18 hónapban elért fejlődését, valamint Norris és Piastri erős párosát. Arra a kérdésre, hogy az övék-e jelenleg a legjobb versenyzői felállás a Red Bull ellenfelei között, így válaszolt: „Igen, mert közel vannak egymáshoz teljesítményben, és mindketten gyorsak.”

Hirdetés

„A McLaren igazán jól helyezte el a megfelelő embereket a megfelelő pozíciókra, olyanokat, akik már dolgoztak a csapatnál. Nem mindenki új alkalmazott, kivéve például [az egykori Red Bull-tervezőt] Rob Marshallt. De néhány munkatárs új szerepet kapott, és látható, hogy ez milyen gyorsan képes hatást gyakorolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Piastri túl jó ahhoz, hogy másodhegedűs legyen!
Lawson: A Red Bull versenyzője akarok lenni, ezt meg is mondtam nekik!
Marko: Ha nem lesz ütőképes motorunk 2026-ban, Verstappen egy másik autóban fog ülni
Trükközött az egyik csapat, az FIA szigorít az Amerikai Nagydíjon!
Marko feladata a Red Bull kiscsapatánál, hogy „megtalálja az új Verstappent”

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!