Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…

HIRDETÉS
A világbajnoki éllovas Max Verstappen csalódottságának adott hangot a Forma-1-es Mexikói Nagydíj pénteki szabadedzései után, miután motorproblémák miatt nem sok időt tudott a pályán tölteni.

A holland versenyző az első szabadedzés utolsó perceiben jelezte a rádión, „valami nincs rendben” V6-os erőforrásával, emiatt pedig a bokszba kényszerült. A problémát aztán a második tréningre sem sikerült megoldani: a Pirelli gumitesztje miatt 90 percesre meghosszabbított gyakorláson mindössze négy kört tudott megtenni.

Verstappen azt reméli, nem kell majd rajtbüntetést bevállalnia Mexikóban az erőforáskomponensek cseréje miatt, inkább „egy elfelejthető napként” értékelte a pénteki edzéseket.

„A motor oldaláról éppen vizsgáljuk, pontosan mi lehet a gond” – mondta a háromszoros világbajnok az edzés után. „De számomra ez egy teljesen haszontalan nap volt. Négy-öt kört tettem meg összesen, nincs sok minden, amit ebből ki lehetne olvasni.”

„Rendben lesz a dolog [büntetés nélkül]” – folytatta. „Soha nem volt igazán jó menetem. Összesen négy-öt kört tettem meg, és ebbe hosszú etapos körök is voltak. Ez ez egy olyan nap, amit el kell felejteni.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az osztrák ORF televíziónak nyilatkozva elárulta, hogy a csapat már korábban is találkozott ezzel a problémával, amelyről úgy gondolták, megoldottak. Marko szerint valószínűtlen, hogy a gond miatt új motorkomponensekre lenne szükség, és a második szabadedzés jellegéből adódóan Verstappen programjára kevésbé volt hatással a probléma.

„Ugyanaz a probléma, és éppen azon dolgozunk, hogy rájöjjünk, miért tért vissza, pedig korábban már kijavítottuk. Nem komoly probléma, csak meg kell oldani. Valahol szivárgás van” – mondta Marko.

„[Csak] két mért kört mentünk Maxszal [az első edzésen], és még ezeket sem teljes erővel. Szóval nehéz lesz, de szerencsére a második szabadedzés kontrollgumikon zajlott, és nem lehetett változtatni semmin, így a károk korlátozottak.”

Verstappen végül mért idő nélkül, a 19. helyen zárt a második szabadedzésen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…
Russell sem érti a mexikói balesetének okát
Horner megerősítette, Tsunoda tesztelhet a Red Bull-lal a szezon végén
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!