A Haas megerősítette, tárgyal Kubicával - F1VILÁG.HU

A Haas megerősítette, tárgyal Kubicával

HIRDETÉS
Tárgyalásokba kezdett Robert Kubicával a Haas Forma-1-es csapata – az amerikai istálló teszt- és szimulátorversenyzői szerepkört ajánlott a lengyel versenyzőnek.
Robert Kubica (POL) Williams Racing.
British Grand Prix, Friday 12th July 2019. Silverstone, England.

Kubica a Szingapúri Nagydíj előtt jelentette be, a szezon végén távozik a Williams Forma-1-es csapatától, és mivel a szabad helyek száma meglehetősen korlátozott a száguldó cirkuszban, nem sok esély van rá, hogy jövőre is a mezőny tagja lesz.

A rutinos versenyző a pletykák szerint a DTM-ben folytathatja, bár azt ő is megerősítette, nem akar teljesen elszakadni az F1-től.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a minap egy interjúban elárulta, tárgyalásokba kezdtek a korábbi Forma-1-es futamgyőztessel.

„Bármi lehetséges, tárgyalunk vele” – mondta Steiner, kinek csapata múlt héten jelentette be, jövőre is a Kevin Magnussen – Romain Grosjean párossal vág neki a világbajnoki sorozat küzdelmeinek.

„Én mindig sok emberrel beszélek, próbálom jobbá tenni a dolgokat. De nem tudom még, hogy végül összejön-e [a Kubica-szerződés].”

„Beszélnem kell még Roberttel, hogy akarja-e még most, hogy eldöntötte, távozik a Williamstől. De nem tudom, mik az egyéb tervei.”

„Rengeteg tapasztalata van, és az egyik legjobb teszt- és szimulátorversenyzőként ismert. Soha nem dolgoztam vele, de ismerek sok embert, akik már igen, és mindenki nagyon tiszteli őt.”

„Szerintem nyolcórás munkát nem tud, vagy nem akar vállalni. De referenciapontnak nagyon jó.”

Ha Kubicával meg tudnak állapodni, jó esély van rá, hogy a lengyel néhány pénteki szabadedzésen is autóba ülhet.

Hirdetés

„Mivel kevés lesz a tesztelés jövőre, muszáj lesz, hiszen nincs értelme beültetni valakit a szimulátorba, aki nem tud összehasonlításokat végezni. Muszáj lesz tesztelnie, vagy néhány szabadedzésen vezetnie. Ez is része a dolognak.”

„De most egy kicsit előreszaladtunk. Az egyeztetések még kezdeti fázisban vannak, de lehetséges.”

Úgy tudni, a Racing Point hasonló pozíciót kínálhat fel Kubicának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!