2024.09.12., csütörtök, 19:46 - F1VILÁG.HU

Day: szeptember 12, 2024

Az F1-es Azeri Nagydíj TV-közvetítései

Egy utcai helyszínen, Azerbajdzsán fővárosában folytatódik az előttünk álló hétvégén a Forma-1-es világbajnoki sorozat. Mutatjuk a bakui hétvége programját és közvetítési időpontjait!

Norris: Ha Piastri előrébb végez, az azért van, mert jobb munkát végez nálam

A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris biztos benne, fájdalmasak lesznek azok a pontok, amiket az évad során eddig elveszített Max Verstappennel szemben ilyen-olyan okok miatt, azt ugyanakkor nem várja el csapattársától, Oscar Piastritól, hogy mindent feladva az ő munkáját segítse a bajnoki küzdelmek során.

Azeri Nagydíj: Izgalmas csaták várhatók a bakui utcai pályán

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén ismét visszatér a lenyűgöző azeri fővárosba, Bakuba, ahol a világ legjobb versenyzői mérik össze tudásukat egy utcai pályán. A 6 km hosszú, híresen kihívásokkal teli aszfaltcsík 2017 óta ad otthont az Azeri Nagydíjnak, 2016-ban pedig Európa Nagydíj néven szerepelt a versenynaptárban.

Aston Martin: Az ajtónk mindig nyitva áll Verstappen előtt!

Az Aston Martin Forma-1-es csapatát irányító Mike Krack azt mondja, amennyiben Max Verstappen szeretne hozzájuk szerződni a jövőben, az ajtójuk „mindig nyitva áll számára”. A brit istálló a szakember szerint Adrian Newey szerződtetésével is bizonyította, nem a levegőbe beszél, amikor világbajnoki célokat tűz ki maga elé.

Álomcsapat: Newey adja meg a végső lökést az Aston Martinnak?

A héten kiderült, a Red Bulltól hamarosan távozó főtervező, Adrian Newey 2025-től az Aston Martin Forma-1-es csapatánál folytatja pályafutását. A tervezőlegenda nemcsak az autótervezésért lesz felelős, hanem részvényes is lesz az istállónál. Vajon a rendkívül modern infrastruktúrával, Fernando Alonsóval és a sztártervezővel tényleg világbajnoki babérokra törhetnek a következő években?

Döntés: A McLaren Norrist favorizálja a folytatásban

Készen áll a McLaren Forma-1-es csapata arra, hogy a hétvégi Azeri Nagydíjtól kezdődően Lando Norris világbajnoki törekvéseit támogassa, még ha ehhez az is kell, hogy csapatutasítást alkalmaznak Oscar Piastrival szemben.

Érdekességek, amiket talán még nem tudtál az Azeri Nagydíjról

A Forma-1-es szezon utolsó harmada az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban veszi kezdetét, amelyet a történelem szerint Nagy Sándor alapított. A város arab neve (Bākuh, Bākūh vagy Bākūyā) a perzsa bād Kūbac szóból származik, amelynek jelentése “széllökés”. Kíváncsi vagy még néhány érdekességre? Olvass tovább!

HIRDETÉS

Válassz egy dátumot!

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!