Norris örül, hogy csalódott az időmérő után - F1VILÁG.HU

Norris örül, hogy csalódott az időmérő után

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője csalódott, amiért nem sikerült jobb eredményt elérnie a 7. rajtpozíciónál a Portugál Nagydíj időmérő edzésén – azonban elárulta, ez valójában örömteli dolog számára.

Norris a Portugál Nagydíj időmérő edzésén a 7. rajtpozíciót szerezte meg, ám a 4. és a 7. helyeket alig több mint 2 tizedmásodperc választotta el egymástól – a brit pilóta úgy érzi, ha nem kerül forgalomba gyorskörén, akár Verstappen mögül is rajtolhatna vasárnap. 

„Ez jobb, mint amire számítottunk a mai nap, szóval örülök. Úgy érzem, jó munkát végeztem a köreim során, különösen a Q2-ben úgy éreztem, hogy igazán odatettem” – nyilatkozta Norris. 

Akárcsak Verstappen körét, Norrisét is megzavarta a forgalom: ő éppen amiatt veszített köridőt, mert Vettel elengedte a Red Bull versenyzőjét. 

„A Q3-ban a második körömön, amikor az emelkedő tetejére értem, nem láttam az Aston Martint, és addig jó köröm volt. De aztán elengedte Verstappent az utolsó kanyarban, ami pár másodperccel lelassította őt, aztán egyszerűen csak túl közel kerültem hozzá.”

„Portimao ezzel büntet egy kicsit, hogy nem sokat lehet látni. Akár negyedik is lehettem volna ma, szóval egy kicsit mérges vagyok emiatt.”

„De ez nem az én hibám volt, nem is a csapaté, egyszerűen kicsit balszerencsés helyzet volt. Szóval boldog vagyok.”

„Ez egy jó fejlődést mutat. És úgy gondolom, hogy jó, hogy csalódottak vagyunk, hogy nem ott végeztünk, mert ez nem olyan, mintha amiatt lennénk csalódottak, hogy nem kerültünk a Q3-ba” – folytatta. 

„Jó munkát végeztünk, hogy továbbjussunk, szoros volt, de mi most határozottan jobb pozíciókért harcolunk, ami remek dolog.”

Norris csapattársa, Daniel Ricciardo már a Q1-ben búcsúzni kényszerült, és csupán a 16. rajtkockát szerezte meg. Az ausztrál egyelőre nem tudta megmondani, pontosan mi okozta a gondot, de Norris szerint a McLaren idei versenygépét nem könnyű kezelni, ami csapatváltás után megnehezíti Ricciardo dolgát. 

Hirdetés

„Talán ezt az autót egy kicsit nehezebb vezetni, mint néhány másikat. Nem mindegyiknél nehezebb, de néhánynál igen. És ez versenyzőként nem túl jó. De az autó gyors, és jó látni az előrelépéseket, amiket teszünk vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris örül, hogy csalódott az időmérő után
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!