Verstappen: Túl lassúak voltunk, ilyen egyszerű - F1VILÁG.HU

Verstappen: Túl lassúak voltunk, ilyen egyszerű

HIRDETÉS
Mindent meg kell tennie a Red Bull Forma-1-es csapatának azért, hogy javítson autójának versenyképességén – ezt mondja Max Verstappen, aki úgy érzi, nem sok mindent tehettek volna, hogy több esélyük legyen a győzelemre a Spanyol Nagydíjon.

Verstappen sokáig az élen állt a barcelonai versenyen, miután a rajtnál Lewis Hamilton elé tudott kerülni. A Mercedes alternatív taktikája viszont kifogott a Red Bullon, így a holland pilóta végül elbukta a futamot a hétszeres világbajnokkal szemben.

A verseny után sokan feltették a kérdést, vajon lett volna-e esélye Verstappennek akkor, ha rögtön kihívják őt egy második kiállásra, amikor látták, hogy Hamilton is a bokszba hajt, a fiatal pilóta viszont azt mondja, egész egyszerűen nem voltak elég gyorsak – ez volt a legfőbb probléma.

„Túl lassúak voltunk. Így összegezhetnénk” – mondta a holland versenyző. „Nem igazán van más, amit említhetnénk. Mindent megpróbáltam, amit csak tudtam, igyekeztem vigyázni a gumikra, meg ilyenek, de ez nem elég, amikor mögötted úgy nyomják, hogy egyértelműen jobb a tempójuk.”

„Az ember persze próbálja tartani a lépést, és a lehető legjobban próbál taktikázni, de ha korábban kiálltunk volna arra a második kiállásra, akkor sem hiszem, hogy elkaphattam volna Lewist – mert a közepes keveréken szerintem egyszerűen lassabb voltam egy kicsit.”

„Az, hogy Lewis egy ilyen pályán ennyire közel tudott maradni, folyamatosan 1 másodpercen belül, azt mutatja, hogy nem sokat tehettem volna. Mindenesetre attól még ez egy jó eredmény. Persze az ember mindig többet akar.”

„Azt gondolom, hogy nem kellene megelégednünk ezzel a 2. hellyel jelenleg, viszont mindent megpróbáltunk. Az élre kerültem a rajtnál, és próbáltam menni a győzelemért. Természetesen jónak tűnik, hogy az ember ilyen sokáig az élen van, de meg kell nézni azt is, mi történik a versenyen, és összességében azt gondolom, egy kis tempó hiányzott a versenyen.”

„Idén eddig így alakult, az időmérőn látszólag egészen versenyképesek vagyunk, a futamokon pedig kicsit jobban küszködünk.”

Arra a kérdésre, hogy mit kell tennie a Red Bullnak annak érdekében, hogy ne kerüljenek újra olyan helyzetbe, mint Barcelonában, Verstappen hozzátette: „Egyszerűen gyorsabb autóra van szükségünk. És akkor nem kell ilyen helyzetbe kerülni. Erre kell most fókuszálnunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Túl lassúak voltunk, ilyen egyszerű
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!