Perez nem tart Ricciardo érkezésétől - F1VILÁG.HU

Perez nem tart Ricciardo érkezésétől

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo négy év távollét után visszatér régi csapatához, a Red Bull Forma-1-es alakulatához, de az istálló aktuális „második számú” pilótája, Sergio Perez nem tart a hazatérő versenyzőtől.

Sergio Perez tagadja, hogy bármilyen extra nyomást helyezne rá Daniel Ricciardo érkezése a Red Bullhoz. Ricciardo még 2018-ban távozott a Red Bull kötelékéből, ami nagy érvágásnak bizonyult a csapat számára, ugyanis két szezonjuk ráment a megfelelő utód megtalálására. Perez 2021-ben érkezett a csapathoz, ám a Ricciardo által felállított mércéhez egyelőre ő sem ért fel, így felmerült a kérdés: vajon nem tart attól, hogy Ricciardo hosszabb távon esetleg az ő ülésére pályázhat?

„Nagyon nyugodt vagyok. Folyamatosan nagy nyomás alatt élünk. Számomra ez nem változtat semmit”– fogalmazott a mexikói pilóta a téma kapcsán Milton Keynes-ben, a Red Bull év végi ünnepségén.

Perez szerint az ausztrál pilóta érkezése csak hozzáad a csapat működéséhez.

„Szerintem nagy szó, hogy olyan pilótával erősödtünk, mint Daniel. Úgy gondolom, nagyban hozzájárul majd a csapat sikereihez. Nagyszerű srác. Ő az egyike azoknak, akikkel a legjobban kijövök a paddockban” – szögezte le.

Ricciardo és a Red Bull közös története régóta íródik. A pilóta már fiatalon bekerült a Red Bull juniorprogramjába, aminek köszönhetően 2011-ben a HRT csapatánál debütált a Forma-1-ben. Ezt követően 2012-ben a Red Bull leánycsapatához, a Toro Rossóhoz, 2014-ben pedig magához az anyacsapathoz került, ahol 32 dobogós helyezést és hét futamgyőzelmet szerzett, mielőtt 2018-ban maga mögött hagyta az energiaitalosok kötelékét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez nem tart Ricciardo érkezésétől
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!