Hamilton: Kilométerekre voltunk a dobogótól... - F1VILÁG.HU

Hamilton: Kilométerekre voltunk a dobogótól…

HIRDETÉS
A kiábrándító bahreini idénynyitó után megpróbál pozitív maradni a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, aki úgy érzi, fontos, hogy kellőképpen motiválja a Mercedes csapatának tagjait.

Bár a gyenge tavaly év után a Mercedesnél nem számítottak arra, hogy rögtön a győzelmekért fognak harcolni idén, tény, hogy a német istálló jobban le volt maradva a versenyt végül megnyerő Red Bulltól, illetve a Ferrariktól, mint várták. Sőt, a Mercedes elé még az Aston Martin is beférkőzött Bahreinben, így Hamilton is elismeri, rengeteg a tennivalójuk.

A brit versenyző az 5. helyen ért célba a szezonnyitón, a futam után pedig azt mondta, igyekszik pozitívan hozzáállni a folytatáshoz.

„Az aggodalom nem lehet kifejezés. Nincs semmi, amit mondani tudnék, és nem is akarok túl sokat mondani. Tovább kell dolgoznunk” – mondta a hétszeres világbajnok. „Tudjuk, hogy nem ott tartunk, ahol lennünk kellene, és tudjuk, hogy nem ez a megfelelő autó. Nehéz ügy.”

„De meg kell próbálnom pozitívnak maradni, és emelt fővel hajtani a srácokat. Igyekszem pozitív fény maradni számukra, és megszerezni a lehető legtöbb pontot.”

Hamilton hozzátette, az sem igaz, hogy közelebb volt a dobogóhoz, mint azt az időmérő után várta.

„Kilométerekkel le voltunk maradni. Volt egy Ferrari, ami Fernando előtt végzett volna, szóval valójában a hatodik pozíció volt a miénk. Szóval a közelében sem voltunk a dobogónak.”

A Mercedes tavaly meglehetősen erős versenytempóval rendelkezett, ám ahogy tavaly, úgy idén is küszködtek Bahreinben a túlzott gumidegradációval.

„Alapvetően ugyanaz volt, mint tavaly. Amikor kitaláltuk a stratégiát délelőtt, mondtam a srácoknak, hogy nem fogunk tudni elmenni addig, amíg ők mondják, és így is lett. Egyszerűen rengeteg a tennivaló. Növelnünk kell az autó leszorítóerejét, mert annak híján vagyunk. Ettől javul csak igazán a köridő. Amint elkezdjük jobban terhelni az autó hátulját és elejét, fel fogjuk venni a tempót.”

Az Alonsóval folytatott küzdelmet viszont nagyon élvezte a hétszeres világbajnok, és gratulált is egykori csapattársának.

Hirdetés

„Szórakoztató volt. Az adott ponton ő más ligában versenyzett a teljesítményt illetően, nagyon ellépett. De élveztem azt a kis pengeváltást, ami volt, és tudtam, hogy el fog kapni, akkora tempóval ért utol. Nagy gratuláció Fernandónak, nagyszerű munkát végzett, és ezt tényleg lenyűgöző látni. Az Aston Martin csapata is remek munkát végzett.”

„Nekünk pedig van tennivalónk, hiszen a fél autójuk a miénk, és a mi szélcsatornánkban építették a versenygépüket, az aerodinamikájukat. Szóval van tennivalónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Kilométerekre voltunk a dobogótól…
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!