Beszorult Piastri mögé a nyitókörben, ezen ment el Russell versenye - F1VILÁG.HU

Beszorult Piastri mögé a nyitókörben, ezen ment el Russell versenye

HIRDETÉS
Beragadt Oscar Piastri mögé a Forma-1-es Belga Nagydíj nyitókörében, emiatt pedig rengeteg pozíciót veszített George Russell. Azt mondja, ha ez nincs, a dobogóért is csatázhatott volna Spában. A fiatal pilóta célja, hogy versenyt nyerjen a szezon második felében.

A Mercedes versenyzője a 8. pozícióból vágott neki a vasárnapi futamnak, az Eau Rouge felé menet pedig próbált elmenni a sérült autóval küszködő Piastri mellett. A brit balról próbálta kerülni az újoncot, ám nem fért el mellette, így Fernando Alonso, Yuki Tsunoda, Lance Stroll, sőt, a Kemmel-egyenes végén még Alex Albon is el tudott menni mellette. Russell a 11. helyről egy egykiállásos stratégiával folytatta a távot, és végül a 6. pozícióba küzdötte fel magát. Azt mondja, a nyitókör eseményei megpecsételték a versenyét.

„Egyszerűen csak nagyon balszerencsésen alakult a verseny eleje” – mondta a Motorsport.com kérdésére a Mercedes pilótája. „Amikor Oscarnak problémája támadt, én belülre húzódtam, rosszul ítéltem meg, hogy el tud fordulni, és lényegében beragadtam mögé, négy-öt pozíciót veszítettem a rajtnál.”

„Ez pedig meghatározta a versenyemet. Ha ez nem lett volna, akkor ötödikként zárhattunk volna. Szeretném azt hinni, hogy ott lehettem volna Lewisszal [Hamilton] és Charles-lal [Leclerc], és a dobogóért csatázhattam volna.”

„Azt gondolom, az egykiállásos stratégia nagyon versenyképes volt. Az utolsó etapban különösen erősnek éreztem magam a lágyakon. De egy kihívásokkal teli hétvége volt. Örülök, hogy vége. Most egy kicsit újra tudjuk magunkat indítani, mielőtt újra nekivágunk.”

A Mercedes versenyzője azt mondja, az első etap nem volt könnyű számára – főleg akkor, amikor elkezdett esni az eső.

„Határozottan nehéz volt, amikor az eső rákezdett. Ha tudtuk volna, hogy mennyi eső jön, kiálltunk volna lágyakért, ez tudja jelenteni a legnagyobb különbséget az ilyen kihívást jelentő körülmények között.”

„De alapvetően jó verseny volt. Mindkét versenyen versenyképesek voltunk, és növeltük az előnyünket a konstruktőri 3. helyezettel szemben. Viszont mi még mindig a Red Bullra fókuszáltunk, és igyekszünk csökkenteni a hátrányunkat.”

Russell elismerte, arra számított, a McLaren erősebb, a Ferrari pedig gyengébb lesz Belgiumban.

„A McLaren nem volt annyira versenyképes, mint gondoltam. Charles pedig talán meglepett bennünket. Nem hiszem, hogy számítottunk arra, hogy ennyire gyorsak lesznek. De ahogy mondtam, jó helyzetben vagyunk a bajnokságban. Eléggé biztonságban van a pozíciónk. De arra fókuszálunk, hogy megpróbáljunk egy versenyt nyerni idén.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Beszorult Piastri mögé a nyitókörben, ezen ment el Russell versenye
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen nemigen fogja megúszni újabb rajtbüntetés nélkül

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!