Vesti vezetheti a Mercedes autóját az F1-es Mexikói Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Vesti vezetheti a Mercedes autóját az F1-es Mexikói Nagydíjon

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapata kedden hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a Mexikói Nagydíj nyitóedzésén Frederik Vesti vezetheti majd az istálló egyik versenyautóját.

A Forma-1 szabályai szerint minden egyes istállónak legalább két szabadedzésen lehetőséget kell biztosítania olyan versenyzőknek, akik legfeljebb két F1-es versenyen álltak rajthoz pályafutásuk során. A Mercedes úgy döntött, az egyik ilyen alkalmat Frederik Vestinek adja, aki így Mexikóvárosban körözhet majd. Az egyelőre nem derül ki, hogy a dán pilóta Lewis Hamilton, avagy George Russell helyett pattan-e majd autóba.

A 21 esztendős tehetség tavaly, a szezonzáró abu dhabi teszten vezetett először Forma-1-es autót, akkor a Mercedes W13-asával 124 kört tett meg, és élete „leghihetetlenebb napjaként” jellemezte a lehetőséget. Vesti jelenleg a 2. helyet foglalja el a Forma-2-es bajnokságban három fordulóval az idény vége előtt: eddig négy győzelmet és három további dobogós eredményt szerzett. A Mercedes juniorprogramjához még 2021-ben csatlakozott.

„Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy a mexikóvárosi nyitóedzésen autóba ülhetek” – mondta az ifjú pilóta. „Egy álmom válik valóra ezzel. Belegondolni abba, hogy kevesebb mint két hónap múlva már első Forma-1-es edzésemen vehetek részt a Mercedesszel, mely csapat nyolc konstruktőri címet szerzett, lenyűgöző érzés.”

„Fiatal korom óta erről álmodom, olyasvalami ez, amiért egész juniorpályafutásom során küzdöttem. Sok kemény munkába telt, mire eljutottam ide, és ez egy nagyon fontos lépés az utam során. Az, hogy egy F1-es autóval folytathatom a fejlődést a világ legjobbjai között, olyasvalami, amit nagyon várok már.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, Vesti kiérdemelte a lehetőséget a Forma-2-ben nyújtott teljesítményével.

„Fred igazán lenyűgöző szezont teljesít a Forma-2-ben idén. Az, hogy egy F1-es szabadedzésen vezethet, a következő lépés a fejlődésében, és szívesen adunk lehetőséget neki” – magyarázta az osztrák szakember. „Ő egy tehetséges, fiatal versenyző – nemcsak gyors, de figyelmes is, és pontosan tudja, a csapat mit vár tőle az autóban. Meggyőződésem, hogy jól fog majd teljesíteni, és szolid kiindulási alapot biztosít majd a munkánkhoz a hétvége során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vesti vezetheti a Mercedes autóját az F1-es Mexikói Nagydíjon
Marko: Ha Verstappennek nem felel meg az autó, lehet, hogy azt mondja, ‘ennyi volt!’
A Red Bull elismerte, létezik trükkös eszközük, de a szabályszegést tagadja
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!