Az új Audi-vezér is támogatja a Forma-1-es projektet - F1VILÁG.HU

Az új Audi-vezér is támogatja a Forma-1-es projektet

HIRDETÉS
Bár az elmúlt hetekben-hónapokban voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy az Audi új vezetése mégsem olyan elkötelezett a Forma-1-es szereplés kapcsán, a német gyártó igazgatótanácsának elnöke, Gernot Döllner a legfrissebb hírek szerint teljes mértékben támogatja a projektet.

Az Audi 2026-ban érkezik majd be a Forma-1-be motorszállítóként, sőt, a Sauber révén tulajdonképpen gyári csapata is lesz majd a száguldó cirkuszban. A neuburgi motorközpontban jó ideje gőzerővel folyik már az új V6-os erőforrás fejlesztése, a legfrissebb hírek szerint pedig az Audi igazgatótanácsának szeptemberben kinevezett új elnöke, Gernot Döllner is teljes mértékben az F1-es projekt mögött áll. 

Erről értesült a meglehetősen tekintélyesnek számító német Auto Motor und Sport című szaklap is, mely úgy tudja, Döllner várhatóan nyilatkozik is majd a témában, az igazgatósági tagokra vonatkozó 100 napos titoktartási kötelezettség ugyanis éppen lejárt.

Nemrég egyébként a Sauber F1-es csapatát irányító Alessando Alunni Bravi cáfolta, hogy veszélyben lenne az Audi királykategóriás szereplése.

„Az Audi komolyan elköteleződött a Forma-1 iránt, és a Sauberrel karöltve ez a döntése nemcsak az Audi elnökségi körétől, hanem annak tanácsadóitól, valamint a Volkswagen felügyelő bizottságától is ered. Ez egy csoportos döntés volt, az elkötelezettség pedig változatlan” — mondta még novemberben.

„A kommunikáció hiányára egyszerű a magyarázat. Jelenleg Alfa Romeo néven versenyzünk, így az év végéig bizonyos szinten meg van kötve a kezünk azt illetően, hogy mit hozunk nyilvánosságra a csapatunkról, a jövőnkről, az Audi érkezéséről. Teljes mértékben szem előtt tartjuk az Alfa Romeo érdekeit. Csak olyan jellegű bejelentéseket hozunk, amelyek szorosan kapcsolódnak a versenyzéshez és a világbajnoksághoz. Az elköteleződés azonban változatlan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az új Audi-vezér is támogatja a Forma-1-es projektet
Marko: Ha nem lesz ütőképes motorunk 2026-ban, Verstappen egy másik autóban fog ülni
Trükközött az egyik csapat, az FIA szigorít az Amerikai Nagydíjon!
Marko feladata a Red Bull kiscsapatánál, hogy „megtalálja az új Verstappent”
Ferrari: Még minden nyitott, csúcsformában kell teljesítenünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!