A Williamsnél elismerték, veszélyben van Sargeant helye a csapatnál - F1VILÁG.HU

A Williamsnél elismerték, veszélyben van Sargeant helye a csapatnál

HIRDETÉS
A Williams Forma-1-es csapatát irányító James Vowles megerősítette, veszélyben van az eddig meglehetősen kiábrándító formát mutató Logan Sargeant helye a csapatnál.

Az amerikai versenyző második szezonját teljesíti a Forma-1-ben, az évad eddigi versenyhétvégéin azonban rendre elmaradt csapattársától, Alex Albontól. A brit istálló egyelőre nem tudott pontot szerezni az évad során, az elmúlt hetekben pedig sokat pletykáltak arról, hogy Sargeantet akár már év közben lecseréli a Williams. Kezdetben arról szóltak a hírek, az amerikai pilóta már Imolában sem ülhet autóba, a csapat ugyanis — a Mercedes nyomására — Andrea Kimi Antonellinek adhat lehetőséget, ezt azonban minden érintett cáfolta.

Imolában azonban James Vowles, a Williams csapatfőnöke elismerte, Sargeant ülése veszélyben van, és jó esély van arra, hogy megválnak tőle a szezon végén.

„Volt egy közvetlen beszélgetésünk, ami egy nagyon kemény beszélgetés, ha az ember megejti” — mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Az egyszerű tény az, hogy veszélyben van. Ez a szimpla tény a dolog mögött.”

„Mindeközben pedig tárgyalunk néhány másik versenyzővel, mert jó versenyzőpárost kell választanunk 2025-re, 2026-ra és 2027-re. Néhány hét múlva látni fogtok néhány potenciális hírt ebben a tekintetben.”

Arra a kérdésre, hogy Sargeanttől akár már év közben megválhat-e a csapat, Vowles így válaszolt: „Egy olyan konklúzióra jutottatok most, ami nem igazán létezik. Nem erről beszélünk. Én a 2025-ös és 2026-os versenyzőinkről beszélek. Nem az idei szezonról.”

„Amiről beszélek, hogy hogyan alakíthatnánk ki a megfelelő alapokat a folytatásra vonatkozóan. Néhány héten belül, amikor aláírunk, készen fogok állni arra, hogy megmondjam a nagyvilágnak: ‘Ez a helyzet.’”

„És ez részben a Logan iránti tiszteletből fakad. Megadom neki a lehetőséget, és vannak területek, melyeken fejlődnie kell. Elmagyaráztam neki, hogy az ő kezében van az irányítás, és vannak dolgok, amiket meg tud tenni annak érdekében, hogy olyan környezetet teremtsen magának, melyben folytatni tudja a Forma-1-en belül. Nem arról van szó, hogy megszületett a döntés, nem arról van szó, hogy bezárult az ajtó.”

„Ez a lényeg. Hiszek az emberek közti beszélgetésben, a beszélgetés pedig arról szól, hogy ‘itt tartasz most, ide kell eljutnod, és amennyire csak tudok, segítek neked — de a saját kezedben a sorsod, nem az enyémben.’.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!