Verstappen: Nem lesz könnyű hétvégénk Monacóban - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem lesz könnyű hétvégénk Monacóban

HIRDETÉS
Nehéz hétvége vár a Red Bull Forma-1-es csapatára Monte-Carlóban — ezt mondta csütörtökön az osztrák csapat háromszoros világbajnoka, Max Verstappen, aki szerint nagyon oda kell majd figyelniük a Ferrarira és a McLarenre is.

Verstappen ugyan győzni tudott a múlt vasárnapi imolai versenyen, ám mindössze 7 tizedmásodperccel előzte meg a McLaren brit pilótáját, Lando Norrist. A Red Bull Olaszországban rengeteget küszködött autójának egyensúlyával, ennek okait pedig természetesen alaposan kivizsgálja a csapat.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Monacóban vendégeskedik, az utcai pálya pedig évről évre képes meglepetéseket okozni, ráadásul a Red Bull-lal is nem egyszer kibabrált már. Max Verstappen csütörtökön, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sajtótájékoztatóján azt mondta, a papírforma azt diktálja, hogy nem a monte-carlói lesz a legerősebb pályájuk az idei évben.

„Ez egy teljesen más pálya. A vonalvezetését elnézve viszont feltehetően nem ez lesz a legerősebb pályánk, mivel általában küszködünk egy kicsit a bukkanókon és a kerékvetőkön. Dolgoztunk ezen egy kicsit tavaly óta, és a legtöbb pályán, ahol eddig jártunk, a lassú kanyaros teljesítményünk javult egy kicsit, de nem gondolom, hogy ez egy nagyon könnyű hétvége lesz számunkra” — mondta a háromszoros világbajnok. „Viszont Monaco soha nem könnyű, még ha a tiéd is a legjobb autó. A monacói egy nagyon nehéz pálya, nehéz mindent jól működtetni, nehéz az abroncsokat működtetni például egy időmérős körön. Lehetnek piros zászlók, mindig sok megszakítás van. Sok minden alakulhat jól, de sok minden sülhet el balul is.”

„Egyszerűen ott kell lennünk a szeren. Imolában nagyon rosszul kezdtünk, de aztán sikerült fordítanunk a helyzetünkön. Nem szeretnék még egy ilyen hétvégét, elég stresszes volt, nem volt kellemes. De tudjuk, hogy ez egy nehezebb pálya számunkra, még akkor is, ha már sikerült nyernünk itt korábban. Elég komplikált, szóval meglátjuk majd, hogy állunk pénteken.”

Verstappen beszélt arról is, szerinte nem kétséges, hogy a McLaren és a Ferrari Monte-Carlóban is komoly ellenfél lesz majd.

„Nekünk ez lesz az egyik legnehezebb pálya, ráadásul az elmúlt néhány évben a Ferrari mindig nagyon-nagyon erős volt itt” — magyarázta a holland. „A McLaren is nagyon összekapta magát a legutóbbi két versenyen, szóval rájuk is oda kell majd figyelni. Monacóban ráadásul lehetnek meglepetések is, tavaly például Esteban [Ocon] futott egy lenyűgöző kört az időmérőn, szóval efféle dolgok megtörténhetnek Monacóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!