Marko: Verstappen egy McLarennel vagy Mercedesszel is nyert volna - F1VILÁG.HU

Marko: Verstappen egy McLarennel vagy Mercedesszel is nyert volna

HIRDETÉS
A „Verstappen-faktornak” köszönhetően tudott nyerni múlt hétvégén, Kanadában a Red Bull Forma-1-es csapata — ezt mondja az energiaital-gyárosok tanácsadója, dr. Helmut Marko, aki szerint a holland pilóta egy McLarennel, de akár egy Mercedesszel is nyert volna Montrealban.

Bár nem volt egyszerű dolga, Verstappen végül Lando Norrist és George Russellt megelőzve megnyerte a Kanadai Nagydíjat, amit múlt vasárnap félig esős, félig száraz pályán tartottak meg. A holland pilóta a remek eredménynek köszönhetően tovább tudta növelni előnyét a pontversenyben, a Red Bull ráadásul azért is örülhet, mert fő ellenfele, a Ferrari pont nélkül zárta a hétvégét.

Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója egy lapinterjúban a háromszoros világbajnok Verstappent méltatta, ugyanakkor rámutatott, vannak olyan problémái a Red Bullnak, amiket mihamarabb meg kellene oldani.

„Max a Verstappen-faktornak köszönhetően nyert, ahogy én nevezem ezt” — mondta Marko az OE24 című osztrák lapnak adott interjújában, majd hozzátette, messze nem lefutott még a bajnokság, hiszen látható, hogy az ellenfelek is nagyon erősek lettek az elmúlt időszakban.

„Nem egyértelmű a bajnoki cím, mert az autónknak és a szimulátorunknak vannak bizonyos gyengeségei. De keményen dolgozunk azon, hogy ezeket kiküszöböljük. Mindig is tisztában voltunk vele, hogy nem nyerhetünk meg minden versenyt. Az kedvez nekünk, hogy a többiek nem tudnak állandóságot mutatni. Ha nálunk minden rendben megy, Max az élen van a versenyben.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Verstappen egy McLarennel vagy egy Mercedesszel is nyert-e volna Montrealban, Marko így felelt: „Igen. A verseny átlátása, illetve a megfelelő időben való rákapcsolás képessége csak Maxban van meg. Emellett viszont csapatunk is abszolút helyes stratégiát követett.”

A fentebb említett korrelációval kapcsolatos problémák kapcsán a Red Bull tanácsadója kifejtette, a fő problémájuk az a szimulátorral, hogy az „nem szimulálja helyesen a kerékvetőket”.

„Technológiailag a legmodernebb, csak nincs megfelelően táplálva vagy értelmezve” — fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!